УКР РУС

Наполі – Шахтар, огляд італійських ЗМІ: Саррі переграв чудового Фонсеку, казковий оркестр і двоє найгірших

22 листопада 2017 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Магія Інсіньє, проблеми від Шахтаря і супертріо Наполі.

Corriere dello Sport: Казковий Наполі

Я закричав "Мамма мія". І моя мати, здається почула мене, незважаючи на відстань. Шаленої краси гол Інсіньє порушив монотонний хід гри. Справжній шедевр Лоренцо запалив командний оркестр. На жаль, вчора було мало людей, хоча матч був важливим, ба навіть вирішальним. Один із найкращих виступів неаполітанської команди побачило трохи більше як 10 тисяч людей. Якщо в першому таймі півзахисники гостей вміло сплутували креативним гравцям Наполі всі карти, то по перерві настав час справжнього шоу.

Чи вийде Шахтар у плей-офф Ліги чемпіонів 2017/18: оцінюємо шанси і розклади

Видання також виділяє лідерів у своїх командах. Найкращу оцінку в Наполі прогнозовано отримав Лоренцо Інсіньє (8). Найкращим у Шахтаря був Марлос (6,5). Хоча і Фред, який робив на полі все, і Пятов, який намагався виручати, заслужили на таку ж оцінку. Паулу Фонсека за гру отримав 6 балів – на півтора менше, ніж Саррі. А ось найгіршими у складі "гірників" визнані флангові гравці оборони – Бутко та Ісмаїлі напрацювали лише на 5.

Calciomercato: Ліга Європи – це тягар

Портал зазначає, що для Наполі буде обтяжливо грати по четвергам у плей-офф Ліги Європи. Цього не хоче ні тренер, ні гравці. Адже команда Саррі цього сезону відверто замахнулась на чемпіонство. Якщо все добре складеться у Лізі чемпіонів, неаполітанці отримають гроші та престиж. У перерві тренер Наполі пробудив своїх підопічних зі стану заціпеніння. Блискуча перемога над Міланом не вплинула на зниження витривалості та продуктивності, хоча перед грою цього і побоювались. Наполі вдалось розлютити бразильців Шахтаря, яких змусили грати без м'яча і в захисті.

La Gazzetta dello Sport: Інсіньє все кращий, а Наполі продовжує вірити

Один з тих феноменальних футболістів, які завжди роблять різницю. Магічний Інсіньє дає початок запальній вечірці. Тріумф над Шахтарем дещо наблизив Наполі до 1/8 фіналу. Долю матчу вирішили диригенти "адзуррі": Інсіньє, Мертенс, Зєлінскі. Лоренцо забив гол, який підтверджує його унікальність. Це перлина, якої не здатен був розгледіти екс-наставник збірної Італії Вентура. Наполі доклав чимало зусиль для перемоги. Шахтар мав не одну небезпечну нагоду перед голами "Лоренцінью" та Зєлінскі.

Браво, Фонсека. Висока захисна лінія гостей з України і кинджальні проходи півзахисників Шахтаря змушували Наполі дуже часто бігати назад. Фонсека стримав слово щодо агресивної тактики з трьома півзахисниками, націленими на креатив. Після перерви господарі ризикували більше, ніж суперник. Потрібна була магія, аби змінити хід зустрічі, і її побачили. Інсіньє витягнув кролика з капелюха. Шахтар відреагував, але не створив чогось надзвичайно загрозливого.

Goal.com: Два обличчя Наполі

Вередливий у першому та руйнінвий у другому таймах. Як у того бога Януса, Наполі мало 2 обличчя. Одне посміхалось, інше лякало. Зі скорботою можна оглядатись на попередні матчі, але з надією в майбутнє. Можливо, через низьку відвідуваність матчу, вигляд майже порожніх трибун Кальєхон, Мертенс і компанія були такими незграбними і навіть ледачими до перерви. Основна зміна від Саррі наступила в середині поля. Два обличчя (те, яке бачили у першому матчі з Шахтарем, іграх проти Ман Сіті, та сьогоднішнє) вдивляються одне в одне, але наявності надії наразі достатньо.

Наполі – Шахтар: 5 головних підсумків матчу Ліги чемпіонів