УКР РУС

Нагорняк: Спаринг проти Молдови дуже доречний

3 вересня 2014 Читать на русском

Сьогодні національна збірна України проведе генеральну репетицію відбірної кампанії до Євро-2016. Нашим спаринг-партнером буде команди Молдови. А уже 8 вересня "синьо-жовті" зіграють перший матч проти збірної Словаччини.

- Сергію Миколайовичу, «синьо-жовті» повинні були грати з командою Парагваю, але наш суперник незадовго до спарингу відмовився їхати в Київ. Тому було домовлено про товариський матч із Молдовою. Зміна спаринг-партнера має суттєве значення для збірної України в контексті підготовки до відбору на Євро-2016?

- Збірна Молдови є нормальним суперником. Ця команда не є слабкою, у чому ми уже могли переконатися на власному прикладі. Зрештою, тренування не може замінити товариську гру нехай навіть проти не найсильнішого суперника. Спаринг проти Молдови дуже доречний, він дозволить наставникам подивитися, хто з футболістів в якій формі перебуває.

- У нашої збірної є суттєві кадрові проблеми. Чи є у нас ким замінити Хачеріді, Гармаша, Ротаня та Коноплянку?

- Це дуже великі втрати для нашої збірної. Перераховані вами гравці мають дуже велике значення для своїх клубів і для збірної. Хоча, як на мене, у таборі збірної достатньо кваліфікованих гравців, які здатні обіграти команду Словаччини і на хорошій ноті розпочати відбірний цикл.

- Погоджуєтеся з тим, що збірна Словаччини - серед основних претендентів на путівку на Євро-2016?

- У цій команді немає зірок. Але є досвідчені гравці, які пограли на високому рівні в хороших клубах. Цю збірну не можна недооцінювати. Пригадуєте, як росіяни недооцінила Словаччину і які у них через це могли бути проблеми…

- В нашій групі виділяються іспанці. А кого, крім них, українцям потрібно найбільше остерігатися?

- Усіх… З тими ж білорусами завжди непросто матчі складаються. Так само і з македонцями. Але більше всіх потрібно остерігатися Словаччину. Тим не менш, фаворитом у боротьбі за друге місце вважаю нашу команду. Іспанці хоч і провалили чемпіонат світу, але там достатньо кваліфікованих футболістів і з ними буде важко. А ось за друге місце претендентом номер 1 є збірна України.

Розмовляв Гліб Ваколюк