УКР РУС

Нагорняк: "Динамо" не вистачило креативу в середині поля

22 квітня 2017 Читать на русском
Автор: Сергій Горбаченко

Сергій Нагорняк вважає, що "Динамо" в матчі проти "Шахтаря" не вистачило нестандартних дій в середині поля.

Коментатор матчу "Динамо" – "Шахтар", екс-гравець "Дніпра", "Шахтаря" і національної збірної України Сергій Нагорняк в коментарі "Футбол 24" розповів, наскільки виправдав його очікування матч між київським і донецьким клубами:

"Шахтар" дуже грамотно побудував свою гру і контролював хід зустрічі. У першому таймі "Шахтар" був набагато переконливішим. Забили хороший м'яч, мали шанс забити ще один. У другому таймі "Шахтар" грав по рахунку, "Динамо" намагалося щось створити за рахунок довгих передач, але абсолютно нічого не виходило. "Шахтар" особливо вперед не ходив, "гірники" дуже грамотно грали в обороні. Вони низько не сідали, грамотно розташовувалися на своїй половині поля.

Чи була нудною гра для глядачів? Так, хотілося більш живого футболу. "Динамо" – "Шахтар" – це завжди дербі. "Шахтар" довів, що на даний момент сильніший. В такій не зовсім цікавій для вболівальників грі "гірники" абсолютно нічого не дали зробити "Динамо". У першому таймі "Шахтар" здорово комбінував, а в другому вже грав чисто по рахунку. У другому таймі гострого обопільного футболу не було.

"Динамо" не вистачило креативу в середині поля. Не було гострих передач, не було належного комбінування від гравців середини поля. Із зони Сидорчука і Шепелєва нічого не створювалося. У "Шахтаря" Степаненко, який більшою мірою відповідає за захист, непогано розпочинав атаки. Тайсон, Коваленко це робили. У "гірників" було це, а у "Динамо" немає.

У таких матчах потрібні нестандартні рішення, приховані передачі. У "Динамо" в кращому випадку такі передачі віддавалися в боротьбу, де м'ячем заволодівали захисники "Шахтаря", або ж залишали нападника поза грою. У центр поля вийшов Рибалка, але нічого не змінилося. Нестандартних дій не вистачило.

Якщо влітку перед "Динамо" буде стояти завдання пробитися через кваліфікацію до Ліги чемпіонів, то посилення однозначно потрібно. Гравці потрібні не в захисну лінію, а в середину поля. Потрібні креативні люди. Всі нахвалювали нову тактичну схему "Динамо", але тільки попалася команда серйозніша, то відразу виникли проблеми. Гармаш, Ярмоленко щось намагалися створити, але абсолютно нічого не виходило".

Нагадаємо, “Шахтар” мінімально переміг “Динамо”. Дивіться відео гола і огляд матчу. Сергій Ребров та Паулу Фонсека прокоментували результат зустрічі. Матч відвідали рекордне число вболівальників за останні два сезони.

, а також у Viber