УКР РУС

Нагорняк: Чигринський вже в загальній групі, а Зозуля повернеться через півтора-два місяці

8 вересня 2015 Читать на русском

Помічник Мирона Маркевича у "Дніпрі" Сергій Нагорняк в ексклюзивному інтерв'ю "Футбол 24" розповів про кадрові питання дніпропетровського клубу.

- Сергію Миколайовичу, всі стурбовані станом здоров'я Євгена Селезньова. Чи буде він готовий до "Лаціо"?

- Тренерський штаб сподівається на це, а лікарі роблять все можливе, щоб поставити його на ноги. Думаємо, з дня на день він стане на ноги.

- Тобто, пошкодження не настільки серйозне, як усі побоювалися (меніск)?

- Пошкодження є. Говорити наперед нічого не хочеться. Ми сподіваємося, що все буде в порядку. Наразі він не тренується.

- Якщо станеться найгірше і не буде нападників, доведеться награвати як центрального форварда Матеуса чи з'явиться шанс у Баланюка?

- Буде видно ближче до гри. Але я не думаю, що Мирон Богданович наважиться пустити в бій молодого пацана. "Лаціо" - топ-команда Італії, а не хлопчики. У таких поєдинках важливий досвід. Баланюк добре працює, шанс свій обов'язково отримає.

- У команді багато новачків - Даніло, Руїс, Бабатунде, Піко, Томечак. Чи всі вони в ідеальних фізичних кондиціях?

- Вони не так багато тренуються. Не можна сказати, що всі ідеально готові. Але Мирон Богданович зі своїм досвідом контролює ситуацію по кожному гравцю. Зрештою, функціональний стан залежить від самих футболістів. Шанс у всіх буде. Їм потрібно вчепитися за нього.

- У Андерсона Піко при 169 см зросту 84 кг ваги. Це йому не заважає чи тренерський штаб дав вказівку Піко скинути кілька кілограмів?

- Усіх лякає вага, але я вас запевняю, якщо він роздягнеться, ви побачите, що він у відмінному стані. Ми теж думали, що він з солідною зайвою вагою приїхав. Але у нього така структура тіла. Зайвої ваги у нього абсолютно немає.

- Коли він приходив до "Фламенго", тренер Вандерлей Лушембургу змусив його схуднути. І Піко за два місяці з 88 кг скинув 13-14 кіло....

- Дайте йому трохи часу, він лише приїхав. Може, і скине небагато, якщо йому справді буде заважати. Навіть якщо він буде важити 100 кілограмів, але буде добре грати, закривати всю брівку, йому ніхто кривого слова не скаже! Показник - гра, все інше - вторинне.

- Томечак - гравець правого флангу захисту, але в "Рієці" за необхідності виходив і зліва. Ви на нього розраховуєте виключно як на правого захисника?

- Зараз настільки жорстка конкуренція і справа, і зліва, що складно сказати, хто і де буде грати. У хлопців справжня рубка за ці позиції.

- Що можете сказати за Віталія Мандзюка? Говорили, що до осені він буде тренуватися в основній групі, але його немає.

- Він перебуває на реабілітації після чергової операції. Точного терміну повернення ніхто не знає. Він займається індивідуально.

- А що за тип травми у нього?

- Коліно.

- "Хрести"?

- З хрящем щось. Термінами я не оперую. Проблеми в колінному суглобі, якщо коротко.

- Приблизний термін повернення Зозулі відомий?

- Хотілося б якнайшвидше. Але травма була така (хрестовидна зв'язка), що ніхто квапити його не буде. Як тільки буде готовий - одразу буде грати. Орієнтовно через півтора-два місяці Зозуля повинен повністю відновитися.

- Чигринський на який термін вилетів?

- Уже тренується в загальній групі. Ось-ось почне грати.

- І питання по Мілевському. Цей футболіст взагалі не входить в список розглянутих "Дніпром"?

- Не розумію, звідки ця інформація йде. Селезньов, сподіваємося, буде грати. На крайній випадок є Матеус. Зозуля через пару місяців теж повернеться в стрій. Ця позиція не є проблемною для "Дніпра".

Валерій Пригорницький

Читайте також: 

Андерсон Піко на прізвисько "Черепашка ніндзя" та ще 6 фактів про новачка "Дніпра"

Томечак: Перехід у "Дніпро" став дуже приємною несподіванкою

Дніпропетровський важкоатлет і безкоштовний Мораєс. Топ-5 літніх трансферів УПЛ

Бабатунде: У "Лаціо" виступає мій друг

Маркевич: У Бабатунде повний хаос у тактичному плані