УКР РУС

НАБУ прокоментувало виклик на допит Григорія та Ігоря Суркісів

14 листопада 2016 Читать на русском

Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс та президент київського "Динамо" Ігор Суркіс викликані на допит у Національне антикорупційне бюро України по справі компанії "Енергомережа" у якості свідків.

Як повідомили "Футбол 24" у прес-службі НАБУ, детективи бюро розслідують кримінальне провадження, відкрите за попередньою правовою кваліфікацією за ч.3 ст. 209 КК України за фактом вчинення службовими особами ПрАТ "Холдингова компанія "Енергомережа" фінансових операцій з коштами, одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів.

"В рамках цього провадження здобуто відомості про обізнаність Ігоря та Григорія Суркісів із окремими обставинами господарської діяльності ПрАТ "ХК "Енергомережа". Через це вказаних осіб викликано до Національного антикорупційного бюро для допиту як свідків. Досудове розслідування у зазначеному провадженні триває. Деталі є таємницею слідства", – розповіли "Футбол 24" у НАБУ.

Головою правління ПрАТ "Енергомережа" є колишній народний депутат Дмитро Крючков (у 2006-2007 роках від Блоку Юлії Тимошенко), якого учасники ринку неофіційно пов’язують з братами Суркісами. Навесні цього року суди арештували рахунки компанії, а в липні НАБУ оголосило Крючкова у розшук.

Брати Суркіси викликані на допит у НАБУ, – ЗМІ

А що ви думаєте з цього приводу? Напишіть у коментарях