УКР РУС

На Євро-2016 буде проведена одна з наймасштабніших антидопінгових операцій в командних видах спорту

3 березня 2016 Читать на русском

Минулого тижня відбулася зустріч антидопінгової робочої групи УЄФА, в ході якої членів поінформували, що з цього сезону проби, взяті на матчах Ліги чемпіонів, Ліги Європи, Євро і Суперкубка УЄФА, передаються на довгострокове зберігання.

Це дозволить при необхідності провести повторний аналіз будь-якого зразка.

Якщо новий аналіз виявить і доведе порушення антидопінгових правил, гравець буде дискваліфікований. Більш того, до гравця можуть застосовуватися додаткові санкції, такі як позбавлення медалі або штраф.

Якщо більше двох гравців визнані винними при повторному аналізі, команда може бути покарана штрафом, позбавленням титулу або нагороди, зняттям очок (в поточних або майбутніх турнірах), виключення з поточних і / або майбутніх змагань. Термін давності для порушень антидопінгових правил становить 10 років.

Мета в тому, щоб до старту Євро-2016 укласти якомога більше угод з антидопінговими агентствами країн, чиї збірні беруть участь у турнірі. На Євро-2016 буде проведена одна з наймасштабніших антидопінгових операцій в командних видах спорту.

Передтурнірна перевірка почнеться в березні, а в ході самого чемпіонату після кожного матчу будуть проводитися перевірки аналізів крові і сечі. До Франції відправиться команда з 20 офіцерів УЄФА з допінг-контролю, всі з яких є висококваліфікованими медиками.

УЄФА призупинив антидопінгову співпрацю з Росією