УКР РУС

"На терориста я не схожий". Юрій Вірт не може потрапити у Британію через потужний міжнародний скандал із Росією – "справа Скрипаля"

19 березня 2018 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

Екс-наставник Вереса розповів "Футбол 24" про свої амбіційні наміри і форс-мажор, який став на перешкоді їхній реалізації.

– Юрію Миколайовичу, місяць тому ви розповідали, що збираєтеся на стажування в Англію. Вже повернулися?

– Не повірите – я ще не їздив. Мій виліт планувався на 12 березня. Дуже хотів побувати, зокрема, на матчі Арсенал – Мілан у Лізі Європи. Після цього збирався їхати у Манчестер. Але все зірвалося через причини, які від мене не залежать. Тепер британці ще суворіше підходять до видачі віз. Росіянам відмовляють практично всім. До нас – також прискіпливіше ставлення. Причина – міжнародний скандал після отруєння російського агента (колишній полковник ГРУ Сергій Скрипаль, а також його донька Юлія були отруєні нервово-паралітичною речовиною у британському Солсбері, після чого розгорівся грандіозний дипломатичний скандал між Лондоном та Москвою, – "Футбол 24"). Тому я продовжую очікувати на візу.

– Шанси є?

– Коли подавав документи, мені сказати, що для оформлення потрібно 14 робочих днів, тобто – три тижні. Але вже минуло 5 таких тижнів. Раніше у мене були три англійські візи, тому проблем не мало б виникнути. Оптимізму додає хіба той факт, що якби мені збиралися відмовити – паспорт повернули б одразу. Очевидно, потрібно просто зачекати. З іншого боку – хтозна, що вони собі думають. На терориста я не схожий. Хіба що не поголюся (Усміхається).

– Де плануєте стажуватися?

– Якщо все буде добре, вилечу у Британію 14 квітня. Перед тим, 3-7 квітня маю навчання у Швейцарії – курс для отримання тренерського диплому категорії PRO. Опісля повернуся в Україну і, сподіваюся, до того часу моя віза буде готовою.

Хочу побувати на матчах англійських клубів, подивитися, як там усе працює, оцінити атмосферу. Однозначно заїду на тренування деяких команд. Усвідомлюю, що непросто буде з кимось поспілкуватися, але маю надію, що в Арсеналі мені допоможе Генріх Мхітарян. У Ман Сіті також є "свої люди" – Яя Туре, Фернандінью, Зінченко. Якщо все вдасться – буде просто супер.

Сторінка автора у Facebook

"За перемогу над Шахтарем нам пообіцяли великі преміальні". Чому Юрій Вірт ніколи не грав за Карпати, як виживав у Донецьку і отримав два сувеніри від легендарного Сімена