УКР РУС

На окупованій Донеччині планують провести чемпіонат на російські гроші

28 липня 2015 Читать на русском

Самозваний міністр спорту так званої ДНР Михайло Мішин будує малореалістичні плани на майбутнє.

"Думаю, перший бар'єр, який нам належить узяти - провести товариський матч збірних ДНР і ЛНР. Домовленість у нас вже є, і гра повинна відбутися на стадіоні "Металург". Більш того, в цьому матчі зацікавлені перші особи держав.

Діяльність футбольного союзу ДНР закладена в бюджет республіки? На сьогодні некоректно так ставити питання. Зараз є чимало більш соціально значущих завдань. Але, тим не менше, я думаю, якась частина бюджету буде закладена для проведення футбольних матчів і їх організацію. Ми також будемо підключати до цього питання небюджетні організації та фонди з Російської Федерації. Адже ентузіазм - це добре, але професіоналізм має оплачуватися належною мірою.

Я думаю, питання реєстрації футбольного союзу буде вирішено дуже швидко. У міжнародному плані? Це дуже політизоване питання, багато що тут залежить від політики, тому, ми багато в чому скуті. Ви, напевно, знаєте яка ситуація з Кримом. Наша ж ситуація ще гостріша. Як тільки буде політична воля, ми це питання вирішимо. Наше завдання: бути до всього готовими. Наприклад, до того, що нас визнають. Нам не можна стояти на місці.

Я реаліст. У мене не мрія, а завдання. Завдання полягає в тому, щоб у нас був повноцінний чемпіонат ДНР, зокрема, серед юнаків, дитячих команд та ветеранів. Також було б цікаво, щоб до нас приїхала команда ветеранів збірної України, і ми з ними зіграли товариський матч. Якщо буде потрібно, я і сам готовий виступити", - розповів Мішин "республіканському футбольному союзу".

До слова, терористи вже пригледіли для "Донбас Арени" нове призначення.