УКР РУС

На матчах Бундесліги побували 10 мільйонів уболівальників. Огляд 26 туру Бундесліги

23 березня 2015 Читать на русском

Про дзеркальний політ орлів та у чому "Вердер" найнебезпечніший у Бундеслізі серед решти суперників - у найцікавіших цифрах цього туру.

НАЙПЕРШЕ

10000000 – У неділю на матчі між "Баварією" та ґладбахською "Борусією" кількість уболівальників на стадіонах Бундесліги цього сезону перетнула позначку у десять мільйонів.

4 – У цьому турі гості повезли додому чотири перемоги. Такого "пограбунку" з боку гостей ще не було у цій першості за один тур.

СЕРІЇ

10 – "Гановер" не виграє вже 10 матчів (чотири нічиї, шість поразок). Ця серія для нижньосаксонців - найтриваліша за останні 5 років.

7 – "Айнтрахт" не програє вдома вже сім матчів (5 перемог, дві нічиї). Натомість в гостях у стількох ж іграх "орли" не спромоглися хоча б на одну перемогу (дві нічиї, 5 поразок).

7 – Щаслива сімка і для "джмелів" з Дортмунда, які не програють також 7 матчів (5 перемог, дві нічиї). У другому колі підопічні Юрґена Кльопа здобули на одну перемогу більше, ніж за все перше коло.

4 – Після повернення у Бундеслігу у 2013 році "Герта" зуміла виграти всі чотири поєдинки лише у "Гамбурґа", не пропустивши при цьому голів.

ГОЛИ

101 – У 26 матчах за участю "Айнтрахта" забили 101 гол, що у середньому становить майже чотири голи за матч.

1229 – Після стількох хвилин нарешті забив японський "джміль" Сіндзі Кагава.

70 – Нільс Петерсен удруге вийшов на заміну і упродовж 70 хвилин, проведених на полі у цих матчах, забив за "Фрайбурґ" чотири голи. Таким чином форвард, права на якого належать "Вердеру", став найкращим джокером першості.  

2 – Даніель Ґінчек оформив свій перший дубль у Бундеслізі. Його голи стали першими для форвардів "Штутгарта" у 2015 році.

6 – Ларс Штіндль встановив особистий рекорд за кількістю голів за сезон, проте у жодній з чотирьох ігор, у яких відзначився капітан "Гановера", "96-і" не перемогли (дві нічиї, дві поразки).

25 – Гравець атаки дортмундської "Борусії" П’єр-Емерік Обамеянг забив свій 25-ий гол у Бундеслізі, причому на виїзді габонець забиває більше (60 відсотків голів).

18 – "Вердер" українця Віктора Скрипника - найнебезпечніша команда Бундесліги під час виконання стандартних положень. У Кельні "музиканти" забили вже 18-ий гол після стандарту.

18 – Упродовж 18 хвилин (з 63 - по 80 хв) "Штутгарт" забив у ворота "Айнрахта" більше голів (три), ніж у всіх попередніх восьми домашніх іграх (лише два).

ЮВІЛЕЇ

700 – Дортмундська "Борусія" у Гановері відсвяткувала свою семисоту перемогу у Бундеслізі. "Джмелі" стали п’ятими, хто перетнув цю позначку після "Баварії", "Вердера", "Гамбурґа" та "Штутґарта".

100 – Форвард "Фрайбурґа" Нільс Петерсен "подарував" "Ауґсбурґу" сотий виїзний гол в його історії у Бундеслізі.

ІНШЕ

360 – "Байєр" не пропускає у Бундеслізі вже упродовж 360 хвилин у першості. Так мужньо "фармацевти" востаннє трималися чотири роки тому, коли їх тренував Юп Хайнкес, а ворота захищав Рене Адлер.

18 – Гладбахська "Борусія" рівно день в день 18 років тому вперше виграла в гостях у лідера першості. Двадцять другого березня 1997 року "лошаки" здолали тезок у Дортмунді (3:1).

15 – У 26 іграх першості "Гамбурґ" у 15-ий раз не зумів забити гол, встановивши антирекорд клубу.

16 – "Гамбурґ" вперше за понад 16 років програв матч, що відбувався у п’ятницю. Тоді кривдником вічного Бундеслігіста також була "Герта" (0:4 у грудні 1998 року).

17 – У другому колі "Вердер" здобув стільки ж очок, як за все перше коло (по 17).

12 – "Майнц" наймиролюбніша команда Бундесліги цього сезону - 12 нічиїх. Цей показник є також рекордом "05-их" за весь сезон.

461 – "Падерборн" не забиває вже 461 хвилину.

344 – Саме через стільки днів на поле повернувся після травми форвард "Шальке" Джеферсон Фарфан.

6 – "Баварія" цього сезону ушосте втрачає очки (чотири нічиї, дві поразки). За весь минулий сезон чемпіони Німеччини лише у п’яти матчах зазнали втрат очок (три нічиї, дві поразки).

9 – "Шальке" зазнав дев’ятої поразки у сезоні, що вже на одну більше порівняно з минулим сезоном.