УКР РУС

На електричних стільцях. Анонс 14 туру АПЛ

3 грудня 2011 Читать на русском

Після звільнення наставника "Сандерленда" Стіва Брюса кілька його колег з інших клубів неспокійно заметушилися.

 Як відомо, під прицілом вимогливих босів вже не перший тиждень перебувають Мік Маккарті, Оуен Койл, Роберто Мартінес. Віднедавна до цієї горе-компанії можна віднести ще й Віллаш-Боаша, а нові невдачі підштовхнуть до виходу Мартіна Йола. Лише Стів Кін має змогу дещо перевести подих. Про Фергюсона мова навіть не йде, адже в кишені сера Алекса чи не довічна індульгенція. Відповідно, змагання перелічених вище наставників за свої посади лише додасть інтриги та драматизму новому турові англійського чемпіонату.

"КВІНЗ ПАРК РЕЙНДЖЕРС" - "ВЕСТ БРОМВІЧ"

На "Лофтус Роуд" зійдуться команди, в яких поки що все  гаразд. "Обручі" зі старту чемпіонату закріпилися в середняках. Зовсім поруч і "Вест Бром", який, як правило, не хапає зірок з неба, тож чотирнадцяте місце є для нього звичним. Керманичі команд також у безпеці. Ніла Ворока готові на руках носити, а Роя Ходжсона на "Хоторнс" глибоко поважають, що є достатньою підставою для продовження співпраці. Ота ідилія може суттєво вплинути на результат - команди гратимуть розкуто і на рівних умовах.

Прогноз "Футболу 24": 1:1

 

"БЛЕКБЕРН" - "СУОНСІ"

Тільки-но головний тренер "Блекберна" отримав від керівництва клубу нове запевнення в тому, що йому цілковито довіряють, як "волоцюги" з гуркотом провалилися, поступившись "Сток Сіті". Тепер належить брати реванш, а разом з ним і три очки. На "Івуд Парк" приїжджає "Суонсі", і хоча валлійці не подарунок, Робінсон і Ко просто зобов’язані перемагати. В будь-якому випадку, цей матч стане дуже символічним та показовим. Якщо "Блекберн" не впорається з новачками Ліги, отже, настав час поступитися їм елітною пропискою.

Прогноз "Футболу 24": 1:0

 

"МАНЧЕСТЕР СІТІ" - "НОРВІЧ"

"Норвіч" продовжує дивувати Прем’єр-лігу. Скромний клуб із Чемпіоншипу вперто бореться за кожен пункт, тож результат такої наполегливості колективу Пола Ламберта помітний неозброєним оком. "Канарки" вмостилися у першій десятці турнірної таблиці, проте, вже після побачення з "Ман Сіті" можуть опинитися за її межами. Власне, в черговій перемозі манчестерських олігархів нема сумніву. Навіть якщо Манчіні випустить напіврезервний склад, тримаючи в думці майбутній матч проти "Баварії", ця команда здатна досягнути максимального результату. Прикро лише, що ми не побачимо нових циркових номерів від Балотеллі, який змушений відсидіти дискваліфікацію. Зате вельми ймовірно, що почуємо про нові пожежі, пограбування чи зламані двері до туалету.

Прогноз "Футболу 24": 3:0

"ЕВЕРТОН" - "СТОК СІТІ"

У новому сезоні "іриски" потерпали від лихоманки. Хоча, на радість синьої частини Ліверпуля, останнім часом простежується тенденція до одужання їх улюбленців. Нестабільні результати змінилися двома поспіль перемогами над "Вулвз" та "Болтоном". Тепер на "Гудісоні" гостюватиме "Сток Сіті", який: а) психологічно розбалансований після здобуття путівки в плей-офф Ліги Європи; б) жахливо непереконливий в матчах на чужому полі. Відтак, підопічні Девіда Мойєса мають чудову змогу продовжити поки що нетривалу переможну серію. Аргументів проти цього, відверто кажучи, небагато.

Матчі в попередньому сезоні: 1:0 (Аєгбені), 0:2 (Джонс, Ягелка, автогол).

Прогноз "Футболу 24": 3:1

 

"ВІГАН" - "АРСЕНАЛ"

Все-таки дивовижна річ – загроза тренерської відставки. Таких фахівців, як Роберто Мартінес, вона мобілізує і змушує до радикальних дій. Перемога над "Сандерлендом" у минулому турі була настільки несподіваною, що "Віган" знову зумів реабілітуватися в очах вболівальників. Тепер це вже не очевидний аутсайдер, а боєздатна одиниця, яка змагатиметься за виживання. Принаймні, такий стан справ на цю хвилину. В стані "канонірів" оптимізму дещо менше. "Арсенал" втратив очки з "Фулхемом", опинився за бортом Кубка Ліги, до того ж, Робін ван Персі взяв тайм-аут у штампуванні голів. Скільки триватиме ця перерва – невідомо. І хоча мсьє Венгер бадьориться, мовляв, в нас і без голландця є кому забивати, в його словах вчувається-таки нотка неспокою. 

Матчі в попередньому сезоні: 2:2 (Вотсон, Скіллачі, автогол – Аршавін, Бендтнер), 0:3 (Ван Персі-3). 

Прогноз "Футболу 24": 1:2

 

"ВУЛВЕРХЕМПТОН" - "САНДЕРЛЕНД"

"Чорні коти" стали першою командою АПЛ, яка в новому сезоні осиротіла. Подейкують, що майбутній наставник "Сандерленда" Мартін О’Ніл стежитиме за діями своєї нової команди з трибун "Молінью", а до безпосереднього виконання обов’язків візьметься вже опісля. Тож не потрібно бути генієм, щоб зрозуміти – футболісти з усіх сил намагатимуться якнайкраще зарекомендувати себе перед північноірландським коучем. Не ловитимуть гав і господарі поля, якщо не хочуть, щоб їх наставник опинився в статусі безробітного. В минулому сезоні "вовки" двічі поспіль перемагали "котів", забиваючи при цьому по три м’ячі. Все це дає підстави сподіватися, що гурмани знову отримають порцію вишуканої АПЛівської страви. 

Матчі в попередньому сезоні: 3:2 (Фолі, Хант, Ебанкс-Блейк – Бент, Велбек), 3:1 (Креддок, Флетчер, Елокобі – Сессеньйон). 

Прогноз "Футболу 24": 3:2  

 

"ТОТТЕНХЕМ" - "БОЛТОН"

Якщо взяти собі за мету визначити найбільш незручних суперників для "Тоттенхема", то серед них, безперечно, буде "Болтон". У минулому сезоні "шпори" зазнали відчутної поразки на "Рібоку", а вже в другому колі дотиснули суперника лише за кілька секунд до фінального свистка. Звісно, зараз команди перебувають в абсолютно різних вагових категоріях, проте, іноді магія чисел таки має звичку повторюватися.

Матчі в попередньому сезоні: 2:4 (Хаттон, Павлюченко – Девіс-2, Стейнсон, Петров), 2:1 (Ван дер Варт, Кранчар – Старрідж)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

 

"ФУЛХЕМ" - "ЛІВЕРПУЛЬ" 

Серед трійки матчів, до яких у 14 турі буде прикута найбільша увага, небезпідставно опинився поєдинок на "Крейвен котедж". Зустріч "Ліверпуля" та "Фулхема" цікава не лише поєднанням імен, але й самою грою, яку демонструють ці колективи. "Фулхем", як ми вже неодноразово констатували, щоматчу щільно діє у захисті і непогано атакує, проте… все одно втрачає очки. А якщо до хиткого становища у чемпіонаті додати дві поразки в груповому турнірі Ліги Європи, майбутнє тренера Мартіна Йола видається не зовсім безхмарним.

Інша справа – "Ліверпуль". Мерсисайдці стрепенулися від смуги невдач, дали бій "Ман Сіті" в чемпіонаті і "Челсі" - у Кубку Ліги. Словом, команда Короля Кенні набрала непоганої ходи. Проте, не варто забувати, що на полі "котеджерів" попрощатися з двома очками був змушений навіть беззаперечний лідер чемпіонату. Тож існує переконання, що навідміну від попереднього побачення з "Лівером", лондонці без бою не здадуться.

Матчі в попередньому сезоні: 0:1 (Пейнтсіл, автогол), 2:5 (Дембеле, Сідвел – Родрігес – 3, Куйт, Суарес).

Прогноз "Футболу 24": 0:1

 

"АСТОН ВІЛЛА" - "МЮ"

А «дияволи» продовжують згорати у власних казанах. На тижні до всіх попередніх невдач додався ще й виліт у Кубку Ліги від скромного «Крістал Пелас». Можна собі лише уявити, які предмети літають у роздягальні манкуніанців – сер Алекс лише на публіці такий врівноважений. Хоча навіть тут його іноді підводить самоконтроль. «Віллани» - суперник, охочий до мирних підсумків. У будь-якому іншому випадку «МЮ» не відмовився б від нічиєї у Бірмінгемі, де очки йому вже традиційно даються важко. Проте, цього разу Руні і Ко як ніколи потрібна перемога – щоб стулити пельку критикам. Набратися трохи впевненості. Зрештою, зберегти за собою другу сходинку.

Матчі в попередньому сезоні: 2:2 (Янг, Олбрайтон – Македа, Відіч), 1:3 (Бент – Руні-2, Відіч).

Прогноз «Футболу 24»: 0:1

"НЬЮКАСЛ" - "ЧЕЛСІ"

А ось центральний матч туру розпочнеться вже через лічені години. На «Сент-Джеймс Парку» порядок, втіленням якого є господарі поля, матиме всі шанси побити клас, яким донедавна були «аристократи». Проте зараз в лавах підопічних Боаша суцільний хаос, який сприяє швидкому падінню отого класу. Беручи до уваги майбутній матч проти «Валенсії», в якому вирішуватиметься доля путівки до плей-офф Ліги чемпіонів і, цілком ймовірно, майбутнє самого португальського тренера, можна припустити, що сьогодні «аристократи» дещо берегтимуть сили. На користь «Ньюкасла» ще один аргумент – повністю одужав від травми Леон Бест, форвард, який не гірше за Демба Ба орієнтується у штрафному майданчику суперників. За таких умов навіть нічия може стати для «Челсі» найвищим благом.

Матчі в попередньому сезоні: 1:1 (Керрол – Калу), 2:2 (Гутьєрес, Тейлор – Івановіч, Алекс). 

Прогноз "Футболу 24": 1:1

Олег Бабій