УКР РУС

ЧС-2018: тренерам дозволять користуватися планшетами

18 травня 2018 Читать на русском

На чемпіонаті світу з футболу 2018 тренери матимуть можливість користуватися планшетами для аналізу статистики гравців.

Нещодавно Міжнародна рада футбольних асоціацій (IFAB) схвалила використання мобільних електронних пристроїв тренерським штабом під час матчів, повідомляє FIFA.com.

Саме тому ФІФА планує запропонувати всім учасникам ЧС-2018 комплект технічного обладнання, яке дозволить тренерам підтримувати зв'язок з аналітиками. Кожна команда отримає два пристрої: один для аналітика, який стежить за матчем з трибуни для преси, другий – для тренерського штабу.

"На ЧС-2018 варто остерігатися російських спецслужб". Павло Клімкін: любов до Динамо, складнощі із Шахтарем і ризики Мундіалю – перше футбольне інтерв'ю міністра

Дві камери, що будуть розташовані на трибуні для преси, відстежуватимуть стан гравців і м'яча. Оброблені дані передаватимуться на пристрій аналітика, який знаходиться на трибуні для преси. Він аналізує показники гравців, оцінює загальну ситуацію в матчі і може за допомогою спеціального аналітичного додатка графічно виділити на полі область, яка потребує уваги тренера. Аналітик може відправити кадри зі своїми позначками на пристрій помічника головного тренера і поспілкуватися з ним по голосовому зв'язку.

У перерві в роздягальні можна провести аналіз зазначених ситуацій. Крім того, команди отримують результати післяматчевого аналізу на платформі ФІФА.