УКР РУС

MSN: чемпіонська місія на "Кальдероні". Анонс 37 туру Прімери

17 травня 2015 Читать на русском

За підсумками передостанньої хорнади Іспанія може отримати нового чемпіона.

Центральний матч туру відбудеться на "Кальдероні", де поки що чинний чемпіон Іспанії "Атлетіко" прийматиме лідера першості "Барселону". Щоб вже після цієї зустрічі оформити перший у сезоні титул і не залежати від результату гри між "Реалом" та "Еспаньйолом", каталонцям потрібно лише перемагати. Цікаво, що "блаугранас" можуть помститися "матрацникам" за минулий сезон, адже рівно рік тому команда Сімеоне здобула чемпіонство на "Кам Ноу", залишивши тоді ще підопічних Мартіно без жодного трофею. У першому колі каталонці не відчули особливих проблем з "індіанцями" на домашній арені, перемігши з рахунком 3:1. У тій грі по голу на свій рахунок записали Мессі, Неймар та Суарес, які від цього часу вже наколотили у всіх турнірах 114 м'ячів. Усі сподівання уболівальники "більше ніж клубу" покладають на своє феноменальне тріденте і цього разу. Щоправда, можливо, на "Кальдероні" "Барселоні" доведеться обходитися без Суареса, який відчував певні проблеми із підколінним сухожиллям і тренувався за індивідуальною програмою. Зважаючи на фінали ЛЧ та Кубка Іспанії "Лучо" може приберегти свого ключового форварда та надати йому невеличкий відпочинок. Інших кадрових проблем у Луїса Енріке напередодні матчу немає.

Що стосується "Атлетіко", то команда Сімеоне демонструє у Прімері, навіть, кращу безпрограшну серію, ніж "Барса" - 13 матчів у "матрацників" проти 12-ти у каталонців. Такі виступи дозволили мадридцям втретє поспіль забронювати собі місце у Лізі чемпіонів. Однак, щоб потрапити у найпрестижніший клубний турнір Європи без кваліфікації, чемпіонам Іспанії потрібно зберегти відрив від "Валенсії", який наразі складає чотири очки. А, зважаючи на простий календар "кажанів", зробити це "індіанцям" буде не так вже й просто, якщо вони поступляться "Барселоні". Справа в тому, завершуватиме "Атлетіко" чемпіонат матчем проти "Гранади", яка, швидше за все, до останнього битиметься за збереження прописки в еліті. Відтак, на "Кальдероні" нас очікує супербитва, а тим фанатам "блаугранас", які вважають, що "матрацники" захочуть насолити "Реалу" та допомогти "Барсі" здобути титул, напевно, не слід очікувати на таку розкіш.

Вже згаданий "Реал" спробує здобути свою четверту поспіль перемогу над "Еспаньйолом" та якнайдовше потримати у стресі ту частину Каталонії, що підтримує "Барсу". "Ми не припинимо боротися за трофей. Уболівальники вимагають від нас тільки перемог, вимагають успіхів. І ми зобов'язані домогтися необхідного, навіть, якщо це здається неможливим. Шанс на титул ще є, так що не можна опускати руки", - так мотивував своїх підопічних напередодні гри Анчелотті. Втім, італійський фахівець вже чудово розуміє, що шансів на чемпіонство у нього практично немає, а такі заяви - не інакше, як спроба своєрідно психологічного тиску на "Барселону". 

Та й сам мікроклімат у таборі "вершкових" не віщує нічого хорошого "королям" на "Корнелія Ель Прат". Відставка Анчелотті, відхід Роналду та Бейла, критика уболівальників на адресу Ікера - з усіма цими чутками та проблемами "Реал" зіткнувся після вильоту з Ліги чемпіонів, коли не зумів на власному полі обіграти "Ювентус" і втратив шанс бодай на один титул за підсумками сезону. До нещастя Мадриду, ще й "Еспаньйол" на фінішній прямій набрав чудову форму, лише раз програвши за останні десять матчів. Жодних турнірних завдань команда Серхіо, яка осіла на 8-й сходинці вже не виконує, однак на такі зустрічі, як проти "Реала", особливої мотивації шукати не потрібно. Переповнений "Корнелія ель Прат" пожене свою команду вперед, здобувати першу перемогу над "королями" з 2007 року.

Ще два претенденти на Лігу чемпіонів "Валенсія" та "Севілья" проведуть свої матчі проти "Сельти" та "Альмерії" відповідно. "Кажани" випереджають "рохібланкос" у турнірній таблиці на три очки, а тому обидві команди битимуться лише за перемоги. Дещо більше з суперником пощастило колективу Санту, адже галісійці давно забронювали собі місце у Прімері на наступний сезон. Та й той емоційний заряд, який "Валенсія" отримала в минулій хорнаді на "Бернабеу", повинен повести її до двох заключних перемог і, можливо, навіть третьої підсумкової сходинки. 

А от супернику "Дніпра" по фіналу ЛЄ буде набагато важче розжитися трьома очками. "Альмерія" веде відчайдушну боротьбу за виживання і хоча б один здобутий пункт може стати для неї рятівним. Втім, можливо, "Севілья" і не намагатиметься лізти зі шкіри, щоб здобути перемогу. "Рохібланкос" свої основні сподівання покладають на варшавський фінал. Саме завдяки перемозі у цьому турнірі підопічні Емері збираються потрапити у лігу чемпіонів на наступний сезон.