УКР РУС

МЮ взяв бронзу завдяки Фреду, Лестер і Лідс вилетіли з АПЛ, Ліверпуль влаштував прощальне шоу, Мудрик не вийшов

28 травня 2023 Читать на русском

АПЛ підійшла до фінішу, відбулися матчі останнього туру в найсильнішому чемпіонаті планети.

Англія. АПЛ, 38 тур

Манчестер Юнайтед – Фулхем – 2:1

Голи: Санчо, 39, Фернандеш, 55 – Тете, 19

Нереалізований пенальті: Мітровіч, 25 (Ф)

Челсі – Ньюкасл – 1:1

Голи: Тріпп'єр, 27 (аг) – Гордон, 9

Саутгемптон – Ліверпуль – 4:4

Голи: Ворд-Праус, 19, Сулемана, 28, 48, Армстронг – Жота, 10, 73, Фірміно, 14, Гакпо, 72

Лідс – Тоттенхем – 1:4

Голи: Харрісон, 67 – Кейн, 2, 69, Порро, 47, Моура, 90+5

Лестер – Вест Хем – 2:1

Голи: Барнс, 34, Фас, 62 – Форнальс, 79

Крістал Пелас – Ноттінгем Форест – 1:1

Голи: Х'юз, 66 – Авонії, 31

Манчестер Юнайтед і Ньюкасл в останньому турі заочно розігрували третє місце. "Дияволи" погано розпочали матч з Фулхемом – у середині першого тайму Кенні Тете з передачі Вілліана відкрив рахунок. А через кілька хвилин Де Хеа врятував Манчестер, потягнувши пенальті Мітровіча. Однак потім на авансцену вийшов Фред і забезпечив МЮ перемогу. Ексгравець Шахтаря спершу допоміг забити Санчо, а потім асистував Фернандешу.

Ньюкасл на короткий час піднявся в трійку, забивши швидкий гол Челсі. Результативну атаку розігнали резервісти Андерсон і Гордон. Челсі відігрався після стандарту – простріл Стерлінга у власні ворота замкнув Тріпп'єр. Михайло Мудрик просидів весь матч в запасі, а суддя зафіксував нічию.

Саутгемптон красиво попрощався з АПЛ. Найгірша команда чемпіонату двічі пропустила від Ліверпуля за стартові 15 хвилин (гол Жоти вийшов особливо кумедним – йому просто подарували м'яч у штрафному). Далі "святі" прокинулися та організували дивовижний камбек. У ворота Ліверпуля влетіло 4 голи: Ворд-Праус, Армстронг і Сулемана покарали команду Клоппа за розхлябану гру. Ліверпуль також спромігся оформити камбек і вирвав нічию голами Гакпо та Жоти. 8 голів – прощальний подарунок для фанів Саутгемптона.

Лідс і Лестер плекали надії на порятунок, але для збереження прописки їм потрібно було не просто здобувати позитивний результат, а й сподіватися на невдачу Евертона. Команда Віталія Миколенка переграла Борнмут, тому всі зусилля виявилися марними. Тим не менш, Лестер здолав Вест Хем (красивою вийшла комбінація Барнса та Іхеаначо), а от Лідс все одно програв Тоттенхему внаслідок дубля Кейна. "Шпори" фінішували за межами зони єврокубків.