УКР РУС

МЮ вирвав нічию в "Ліверпуля"

15 січня 2017 Читать на русском

У 21 турі АПЛ "дияволи" зуміли зрівняти рахунок на останніх хвилинах (1:1).

"Ліверпуль" розпочав цей рік з нічиєї проти "Сандерленда", а МЮ збільшив переможну серію в чемпіонаті до 6 матчів. В останніх кубкових матчах манкуніанці здобули перемоги, а от мерсисайдці не зуміли здолати скромний "Плімут" та поступилися "Саутгемптону".

Додавши до цього дискваліфікацію Матіпа, можна припустити, що МЮ підходив до матчу в кращому стані. Втім, початок гри довів протилежне. Перші хвилини гостріше провели гості, які відразу намагалися створити тиск на володіння Де Хеа, найбільшою активністю відзначалися Оріджі та Фірміно. На 19 хвилині "дияволи" відповіли своїм моментом у виконанні Погба, який змарнував прекрасний шанс після передачі Мхітаряна.

"Ліверпуль" постійно створював небезпеку під час стандартів від Мілнера. Один з таких призвів до 11-метрового – Погба в стрибку незграбно зіграв рукою. Сам Мілнер реалізував пенальті, а потім ще декілька разів турбував оборону суперника чудовими подачами.

Господарі також могли відзначитися зі стандарту, але Міньйоле прочитав задум Ібрагімовіча і парирував потужний удар шведа. А під завісу першого тайму голкіпер "Ліверпуля" ще раз продемонстрував високий клас, не дозволивши Мхітаряну реалізувати вихід сам на сам.

У першій половині другого тайму МЮ влаштував облогу ворожих воріт, намагаючись постійно тримати Міньйоле в напрузі. Чудовий епізод зрівняти рахунок мав Мартіаль. Він відібрав м'яч у Арнольда і побіг у центр штрафного майданчика, куди транзитом через Ібрагімовіча та Мхітаряна був доставлений м'яч. Француз дивом не влучив по "круглому", втративши один із найкращих шансів для МЮ.

Рятівником Жозе Моурінью став Ібрагімовіч. Затяжний наступ "дияволів" приніс результат. Спершу Феллаїні з вигідної позиції головою влучив у стійку, а потім Ібра переправив м'яч у сітку після короткої передачі від Валенсії. Останні хвилини команди провели у спробах вирвати перемогу, однак більше рахунок на табло не змінювався.

Таким чином, "Ліверпуль" набрав 45 очок і наздогнав "Тоттенхем", а МЮ з 40 пунктами залишився на 6 місці турнірної таблиці.

Англія. АПЛ, 21 тур

МЮ – "Ліверпуль" – 1:1

Голи: Ібрагімовіч, 84 – Мілнер, 27 (пен)