УКР РУС

МЮ в прекрасному стилі розгромив "Лестер"

5 лютого 2017 Читать на русском

У 24 турі АПЛ манкуніанці ефектно розправилися з діючими чемпіонами (0:3).

Перед поєдинком МЮ мав 14-матчеву безпрограшну серію, але навіть у разі перемоги "дияволи" не мали можливості піднятися вище 6 місця. У свою чергу "Лестер" залишався єдиною командою, яка ще не забивала в АПЛ у 2017 році, через що відстань від зони вильоту скоротилася до одного очка.

Початок матчу проходив без моментів. Було дуже багато боротьби, вболівальники спостерігали в'язку гру. З середини першого тайму МЮ почав захоплювати ініціативу, а з часом повністю прибрав гру під свій контроль. Безперервні позиційні атаки створювали тиск на ворота "Лестера", що незабаром принесло користь. На 42 хвилині Мхітарян у центральному колі підхопив скидку Смоллінга, після чого вільно пробіг повз оборону "лисів" та відкрив рахунок у матчі. На відпочинок "дияволи" пішли вже з перевагою в два м'ячі, адже Ібрагімовіч скористався прострілом Валенсії, щоб забити 15 гол в АПЛ.

Під час перерви Клаудіо Раньєрі провів подвійну заміну з метою освіжити атакувальну лінію свого колективу, однак вже на старті другої половини гри "Лестер" був змушений втретє витягувати сферу з власних воріт. Мата на пару з Мхітаряном вдвох "розкатали" захист господарів. Хавбеки МЮ з легкістю скористалися вільними зонами і зробили рахунок розгромним. Це взяття воріт зняло питання про переможця матчу, бо "сині" в сьогоднішньому стані не здатні переломати хід гри.

"Дияволи" дозволяли супернику контролювати м'яч, але до гольових моментів справа не доходила. Підопічні Жозе Моурінью впевнено довели гру до перемоги, набрали 45 очок і скоротили відставання від топ-4 до двох пунктів. А ситуація "Лестера" стає критичною. Поки всі сусіди "лисів" по дну турнірної таблиці набирають очки, діючі чемпіони плавно опускаються все нижче.

Англія. АПЛ, 24 тур

"Лестер" – МЮ – 0:3

Голи: Мхітарян, 42, Ібрагімовіч, 44, Мата, 49