УКР РУС

"МЮ" на останньому місці. Анонс 18 туру АПЛ

26 грудня 2011 Читать на русском

Цими днями клуби Прем'єр-ліги намацають святкові шкарпетки і дізнаються, кому Санта Клаус поклав туди перемогу, а кому - дірку від бублика.

Різдвяний тур позбавлений епохальних топових протистоянь. Можливо, це й на краще - в руках фанів не тремтітиме гальба з густим та міцним елем, а поважні сери спокійнісінько пережовуватимуть святкову печеню. Чого не скажеш про футболістів. В інтенсивному темпі їм належить зіграти одразу три тури - 26-27 грудня, 30 грудня - 1 січня та 2-4 січня. Спека посеред зими!

"МЮ" - "ВІГАН"

Команда Роберто Мартінеса не поступається у трьох матчах поспіль, відібравши чотири очки у "Челсі" та "Ліверпуля". Черговий успіх "Вігана" напару з поразкою "Вулверхемптона" дозволить "латікс" вперше за багато турів полишити зону вильоту. І все б нічого, тільки наступний суперник не вселяє оптимізму. "Дияволи" сера Алекса розбили останніх трьох суперників у чемпіонаті з загальним рахунком 11:1. Згадали смак забитих голів Руні та Нані, а на останньому кордоні з'явився оптимістичний натяк на надійність в особі Андерса Ліндегарда. Данський голкіпер, на скромне переконання автора цих рядків, свою роботу виконує більш холоднокровно, ніж Де Хеа, і це визнав навіть Фергюсон. Відтак, наскільки б наїжаченим не приїхав "Віган" на "Олд Траффорд", довжини його голок буде недостатньо, щоб зробити господарям боляче.

Матчі в минулому сезоні: 2:0 (Евра, Чічаріто), 4:0 (Чічаріто-2, Руні, Фабіо)

Прогноз "Футболу 24": 2:0

 

"АРСЕНАЛ" - "ВУЛВЕРХЕМПТОН"

Поразка від "Ман Сіті" не вибила "канонірів" із колії, про що засвідчив наступний матч проти "Астон Вілли". Гра команди Венгера набуває звичної вишуканості і стрункості, французької елегантності, якщо хочете. Тому ті, хто на початку осені встиг побитися об заклад, мовляв, "гармаші" в цьому сезоні вже ні на що не претендуватимуть, зараз занепокоєно чухають потилицю. Перемога над "Вулвз" - обов'язкова програма для команди, яка прагне кваліфікуватися в Лігу чемпіонів. До того ж статистика цілковито на боці "Арсеналу". Гості можуть відповісти "канонірам" хіба що своєю азартною, проте дещо хаотичною агресією в атаці - зачинятися у власному штрафному майданчику "вовки" не люблять і не вміють. Та щоб бодай не програти "гармашам", цього, вочевидь, буде замало.

Матчі в минулому сезоні: 2:0 (Шамах-2), 2:0 (ван Персі-2)

Прогноз "Футболу 24": 2:0

 

"БОЛТОН" - "НЬЮКАСЛ"

Після своєрідного прозріння "Блекберна" і "Вігана", коли ці аутсайдери розпалювали іскорку надії у серцях своїх фанатів, настала черга ще й "Болтона". Перемога на полі одного з основних конкурентів за виживання надзвичайно важлива не стільки в площині турнірної стратегії, як у психологічному плані. І це розуміють усі. Можна не сумніватися, що в матчі з "Ньюкаслом" ми побачимо не звичних приречено-приручених "скакунів", а цілісну команду, до якої повертається віра у власні сили. А що "сороки"? Вони втратили практично усі дивіденди, на які напрацювали восени. Єдине, що залишилося у команди Пардью - це мішечок із попелом минулорічної розгромної поразки від "Болтона". Мішечок без упину стукає їм у груди. А, отже, бути помсті.

Матчі в минулому сезоні: 5:1 (Девіс-2, Лі Чхун Йон, Ельмандер-2 - Керрол), 1:1 (Старрідж - Нолан).

Прогноз "Футболу 24": 1:2

 

"СТОК СІТІ" - "АСТОН ВІЛЛА"

Віднедавна Англією все активніше шириться чутка, що для головного тренера "вілланів" Алекса Макліша готують відставку. І знаєте, це зовсім не дивує, адже що б там не казали симпатики бірмінгемського клубу або його наставника, команда відчутно здеградувала. Приміром, в останніх десяти матчах "Вілла" набрала лише вісім очок, зазнавши одразу шести поразок. З команди, яка реально претендувала на єврокубки, Агбонлахор і Ко перетворилися на невдах, які мають всі шанси вплутатися в неприємну боротьбу за виживання. За такого стану справ "гончарі" повинні без зайвого гамору вкласти гостей на лопатки, реваншувавшись таким чином за провал у Манчестері. Все-таки команда Тоні Пюліса суттєво підняла для себе планку результатів, тож тепер доводиться їй відповідати.

Матчі в минулому сезоні: 2:1 (Джонс, Хут - Даунінг), 1:1 (Джонс - Бент)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

 

"ЛІВЕРПУЛЬ" - "БЛЕКБЕРН"

За обома клубами вже який місяць чимчикують злидні. І якщо "волоцюг" із Блекберна підтримують ледь не всі, за винятком власних фанатів, то невдачам "Ліверпуля" прийнято радіти в таборах основних та історичних конкурентів. Травма Лейви, дискваліфікація Суареса, жалюгідна реалізація моментів...Не матч, а мУка назріває. Хоча, якщо "Блекберн" встане із потрібної ноги, то здатний перетворитися у такого собі Коррі Сандерса. Пригадуєте цього боксера? Він не боявся йти в розмін ударами, іноді вкладаючи на поміст очевидних фаворитів. Відтак, пульт до потенційної інтриги матчу - в ногах гостей. В минулому сезоні вони настільки ефектно переграти Короля Кенні, що мимоволі хочеться продовження бенкету.

Матчі в минулому сезоні: 2:1 (Кіріакос, Торрес - Каррагер, автогол), 1:3 (Джеррард - Ольсон, Мваруарі-2)

Прогноз "Футболу 24": 1:0

 

"ВЕСТ БРОМВІЧ АЛЬБІОН" - "МАН СІТІ"

А "Ман Сіті" продовжує карбувати перемоги, немов у монетному дворі. Намагається не відставати від графіку своєї команди і Серхіо Агуеро, якому Робрто Манчіні днями натякнув, мовляв, було б непогано, хлопче, якщо б ти забив у чемпіонаті голів зо 30. "Вест Бром" може мати щодо цього власну точку зору. Самобутня команда Ходжсона здобула дві неймовірно красиві перемоги над "Блекберном" та "Ньюкаслом", відтак задекларувала своє прагнення завчасно убезпечитися від традиційної боротьби аутсайдерів. У хорошій формі Пітер Одемвінгі, тож якщо він таки заб'є ще й Джо Харту, я не ручаюся за те, що "містяни" вийдуть із "Хоторнс" сухими.

Матчі в минулому сезоні: 0:2 (Балотеллі-2), 0:3 (Тевес-3)

Прогноз "Футболу 24": 1:3

 

"САНДЕРЛЕНД" - "ЕВЕРТОН"

Схоже, прихильники "чорних котів" можуть зітхнути з полегшенням - їх клуб у надійних руках. З приходом на тренерський місток Мартіна О'Ніла не лише гра "Сандерленда" змінилася на краще, але й прийшли регулярні перемоги. В порівнянні з господарями "Евертон" має дещо пошарпаний вигляд. Перемоги команді Мойєса даються надзвичайно важко. І все ж, знаючи традиційну ліверпульську впертість, можна припустити, що: а) матч у нас буде бойовим та результативним; б) "іриски", як мінімум, не програють.

Матчі в минулому сезоні: 2:2 (Велбек-2 - Кехілл, Артета), 0:2 (Бекфорд-2)

Прогноз "Футболу 24": 2:2

 

"СУОНСІ" - КПР

До трійки лідерів нашого рейтингу очікувань потрапила багатообіцяюча баталія новачків АПЛ на "Ліберті Стедіум". Її підсумок настільки ж непередбачуваний, як і гра самого "Квінз Парк Рейнджерс". Ніл Ворнок посміхається навіть тоді, коли його команда поступається, а це означає, що все не настільки безнадійно. З іншого боку, суперники "обручів" на своєму полі виступають надзвичайно вдало, програвши лише "МЮ". "Квінз" до "дияволів" - як до неба, проте іноді вони перемагали навіть там, де лідери чемпіонату зливали воду. А це означає лиш те, що будь-які прогнози в цьому протистоянні - справа особливо ризикована.

Прогноз "Футболу 24": 1:2

 

"НОРВІЧ" - "ТОТТЕНХЕМ"

Якщо спробувати з'ясувати, якій команді найбільш небажано втрачати очки, то методом нехитрого ознайомлення з турнірною таблицею можна дійти висновку, що це не лише "Ман Сіті", "Челсі" і "МЮ", а й "Тоттенхем". "Шпори" впевнено встряли у чемпіонські перегони, тож отак, посеред дистанції припиняти боротьбу - це удар нижче пояса. Власне, ще нічого не втрачено, хоча очки, подаровані "Челсі", вже не повернеш. Складається враження, що команда Реднапа грає зараз на межі своїх можливостей, чим "Норвіч", будь певні, не погребує скористатися.

Прогноз "Футболу 24": 1:1

 

"ЧЕЛСІ" - "ФУЛХЕМ"

Лондонське дербі, за нестачею конкурентно спроможних матчів, стає в нас головним очікуванням туру. Але яскравою є лише обгортка. Все-таки "Фулхем" зараз зовсім не той, до якого ми звикли упродовж останніх років. І катастрофічна поразка від "МЮ", гравці якого, таке враження, навіть не встигли спітніти, яскраве тому підтвердження. Звісно, як і будь-яка команда, "котеджери" здатні вибухнути в окремо взятому матчі, як от проти "Ліверпуля" чи "Ман Сіті". Та "Челсі", гра якого стає все швидшою в міру скидання старого баласту, навряд чи дозволить "теракти" на власному полі. Основна інтрига цього матчу полягає в тому, чи заб'є черговий гол Даніель Старрідж. Чорна перлина "Стемфорда" (можете мене назвати після цього расистом) прогресує на очах. Ох і поталанить тій команді, якій колись вдасться сформувати дует Старрідж-Ба! Але не звертайте увагу. Це так, фантазії ретрограда, який свого часу захоплювався грою тандему Коул-Йорк, цього магічного поєднання номерів 9 і 19...

Матчі в минулому сезоні: 1:0 (Есьєн), 0:0

Прогноз "Футболу 24": 3:0

Олег Бабій