УКР РУС

МЮ на останніх хвилинах втратив перемогу над "Евертоном"

4 грудня 2016 Читать на русском

У 14 турі АПЛ "дияволи" не втримали перемогу над "ірисками" (1:1).

МЮ не програвав у 4 матчах чемпіонату поспіль, але здобув у цих поєдинках лише 6 очок. Команда Жозе Моурінью знаходиться далеко від зони Ліги чемпіонів, через що успіх у кожній наступній грі є обов'язковим. "Евертон" знаходився поруч з суперником у турнірній таблиці, але все ж виступав андердогом у сьогоднішній зустрічі.

Перший тайм пройшов у тягучій боротьбі. МЮ будував позиційні атаки, "дияволи" намагалися пройти захист суперника за допомогою довгих комбінацій. А "Евертон" зробив ставку на стандарти. Господарі подали декілька поспіль штрафних з однакової позиції, які нічим корисним не закінчилися.

Незначна перевага манкуніанців все ж дала про себе знати наприкінці першого тайму завдяки феномену Ібрагімовіча. Швед відкрився на передачу з глибини від Мартіаля, а йому на зустріч вибіг Стекеленбург. Златан в дотик класно перекинув голкіпера, після чого м'яч, обстукавши каркас воріт, залетів у сітку.

До середини другого тайму команди обмінялися гольовими епізодами. Міральяс завершував класну комбінацію "ірисок" виходом сам на сам з Де Хеа, але пробити повз голкіпера Кевін не зумів. "Дияволи" відповіли небезпечною контратакою, в ході якої Еррера з пари метрів влучив у каркас воріт.

Заключні 20 хвилин "Евертон" провів у постійних атаках. Шанс забити виник після подачі з кутового в Холгейта, також хорошого удару завдавав Валенсія, однак Де Хеа грав висококласно. "Іриски" продовжували тиснути і таки добилися свого. Феллаїні у штрафному майданчику порушив правила проти Гуйє, а Бейнс реалізував пенальті.

Після цієї нічиєї МЮ з 21 балом піднявся на 6 сходинку, а "Евертон", маючи на 1 пункт менше, перебуває на 8 місці чемпіонату.

Англія. АПЛ, 14 тур

"Евертон" – МЮ – 1:1

Голи: Бейнс, 89 (пен) – Ібрагімовіч, 42