УКР РУС

МЮ – "Зоря". Ліга Європи. Анонс

29 вересня 2016 Читать на русском
Автор: Олександр Москаленко

"Футбол 24" анонсує матч групового раунду Ліги Європи, в якому вперше в своїй історії зустрінуться "Манчестер Юнайтед" і луганська "Зоря".

МЮ – "Зоря"

29 вересня, 22:05. Манчестер, "Олд Траффорд"

Головний арбітр: Орель Грінфельд (Ізраїль)

Телетрансляція на каналі "Футбол 2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Ось і настала ця довгоочікувана мить! На поле "Олд Траффорд" впевненою УПЛівською ходою вийде луганська "Зоря", яка ще пару років тому могла, хіба що, зробити це в комп'ютерному симуляторі. А зараз це реальність, і луганчани повністю заслуговують на те, щоб скласти компанію сеу Жозе і його хлопцям.

У проміжку часу між матчами із "Фенербахче" і МЮ "Зоря" провела 2 важливі поєдинки в чемпіонаті – із "Динамо" і "Ворсклою", де було здобуто дві перемоги. "Зоря" швидко відійшла від прикро і незуслужено втрачених 3-х очок проти турків в Одесі, а перемоги над прямими конкурентами в УПЛ дозволили їм знову повірити у власні сили. Така форма "Зорі" – заслуга головного тренера команди, який плекає у гравцях впевненість в своїх силах у поєдинках із будь-яким суперником. Тому і до Манчестера луганчани приїхали аж ніяк не задля екскурсії містом, а з чіткими завданнями стосовно результату.

Моурінью: "Зоря" дуже добре провела матчі з "Динамо" і "Фенербахче"

Євген Опанасенко, занурений в літературу, під час перельоту до Манчестера (Фото: ФК "Зоря").

До місць слави сера Алекса Фергюсона "Зоря" долетіла скромним чартером на 48 місць, який по дорозі був змушений дозаправлятися у Польщі. Юрій Вернидуб взяв із собою, якщо можна так сказати, бойовий склад команди. Був ризик, що пропустить гру Опанасенко, у якого були проблеми зі здоров'ям після останньої гри чемпіонату, проте він встиг відновитися. Ще б пак, мабуть, прикро було б пропустити такий матч через травму. Загалом, "Зоря" готова виходити на поле і доводити, що не боїться імен і авторитетів, як це робила в матчі з "Динамо" і "Фенербахче".

Соболь: МЮ не завжди швидко повертається в оборону, постараємося це використати

Що стосується іменитого суперника луганчан, то МЮ свій поєдинок першого туру в групі Ліги Європи програв. "Фейєнорд" грамотно зіграв із манчестерським грандом і вирвав мінімальну перемогу (1:0). Одразу ж після цього "дияволам" довелося пережити принизливу поразку від "Уотфорда" в чемпіонаті (1:3). Лише у наступних двох матчах їм вдалося ненадовго вийти з-під тиску і здобути дві перемоги (у Кубку над "Нортхэмптон Таун" і в АПЛ над "Лестером").

За всіма ознаками, Ліга Європи для МЮ не є приорітетним турніром і направляти всі сили сюди Жозе Моурінью не збирається. Він, швидше за все, розбавлятиме основний склад гравцями, близькими до основи, а лідерам дасть відпочинок. Проте із "Зорею" вже точно не зіграють Генріх Мхітарян (травма) і Люк Шоу (застуда). Стосовно участі Ібрагімовіча є питання, адже спочатку з'явилася інформація, що швед не гратиме, а згодом сам Моурінью сказав, що використовуватиме Златана в грі. Чи хитрував Жозе, або ж казав правду – дізнаємося сьогодні.

Ні для кого не є секретом, що МЮ – безумовний фаворит протистояння. Матч буде прохоити за сценарієм господарів, але для "Зорі" залишаються контратаки і помилки суперника, якими луганська команда залюбки користується в чемпіонаті України. Тож, як говорив класик, "шанси є навіть тоді, коли їх немає".

Слова

Жозе Моурінью, головний тренер МЮ:

Нам необхідно виграти у "Зорі", адже в іншому випадку доведеться брати максимум очок в наступних 4-х іграх. Це буде зробити непросто. Для того, щоб не ускладнювати наше завдання до такої міри, повторюся – дуже важливо перемогти. Я подивився матчі "Зорі" проти "Фенербахче" і "Динамо". Вибрав ці матчі, тому що для "Зорі" вони були важливі і наш суперник провів їх дуже добре.

Юрій Вернидуб, головний тренер "Зорі":

Чесно, страшно виходити на поле "Олд Траффорд". Чого лукавити. Розуміємо: клуб "Манчестер Юнайтед" є брендом світового рівня. Тривога однозначно є. Хоча ми, тренери, намагаємося вселити у хлопців упевненість. У спорті ж усе можливе. Вважаємо, треба насамперед зіграти гідно. Я говорив з хлопцями: чи могли ми уявити собі таке ще два-три роки тому? Головне тепер – вийти на поле, нічого не вигадувати й показати все, що вміємо

Орієнтовні склади

МЮ: Де Хеа Валенсія, Байллі, Смоллінг, Блінд Еррера, Погба Лінгард, Мата, Рашфорд Ібрагімовіч.

"Зоря": Шевченко – Каменюка, Сіваков, Форстер, Соболь – Гордієнко, Гречишкін – Караваєв, Любеновіч, Петряк – Кулач.

The Special One. 30 цікавих фактів про Моурінью