УКР РУС

Музиканти грають проти Ламштайгера, а "кобили" приймають "кльопових". Анонс 15 туру Бундесліги

3 грудня 2011 Читать на русском

Сьогодні у Бундеслізі у рамках п'ятнадцятого туру відбудуться дві супердуелі між першою та другою командою чемпіонату (обидві "Борусії") та третьою і четвертою ("Баварія" - "Вердер").

У домашньому матчі проти "тезок"-чемпіонів мьонхенгладбахська "Борусія" не зможе розраховувати на одного із ключових гравців команди Марка Ройса, який на останньому тренуванні зламав палець на нозі і вибув до кінця першого кола. Замість нього напевне зіграє 24-річний Рауль Бобадія. Однак наставник чемпіонів Юрґен Кльоп певен у силі суперника, незважаючи на відсутність 22-річного футболіста: "Навіть без Ройса суперник - доволі пристойна команда". Можливо гостям таки повезе завдяки власному "пророкові". Невен Суботіч, окрім дій у захисні дортмундської команди, займає ще й посаду клубного "пророка". 22-річний захисник, який зараз перебуває в лазареті чемпіонів, вже двічі точно спрогнозував перемоги "Борусії" над "Баварією" (1:0) та "Шальке" (2:0). Прогноз на сьогоднішній матч - 3:0 на користь підопічних Кльопа.

У другому "верховному" протистоянні "Вердер" спробує щось заграти цікаве у Мюнхені "Баварії", яка останнім часом дещо загальмувала. Бастіан Швайнштайґер ще травмований. Отож наставник "Баварії" Юп Хайнкес напевне попросить Філіпа Лама бути активнішим в атакувальних діях, зокрема на позиції Швайні. Німецька преса таке поєднання назвала "Ламштайгером". Зрештою такого варіанту не відкидає сам Хайнкес: "Я вже багато спробував варіантів, тому цей також можна". До групи музикантів повертається перуанський гастролер Клаудіо Пісаро після залікованого розтягнення зв'язок. Воротар "Вердера" Тім Візе не братиме участь у матчі через смерть батька. Зрештою, якщо зважити на історію команд у Бундеслізі, то "Вердер" - найлютішій суперник для "Баварії": мюнхенська команда програла музикантам 26 разів та пропустила найбільше голів також від них (114). Однак "Вердеру" вдалось виграти лише одну гру із останніх дев'яти (5:2 у Мюнхені, сезон 2008/09).


В інших протистояннях варто відзначити битву у Фрайбурзі, куди приїжджає поранений "Гановер". Підопічні Мірко Сльомки у чемпіонаті здобули лише два очки в останніх чотирьох матчах. Крім того, гіркота залишилась ще й від поразки у Лізі Європи від бельгійського "Стандарта". Господарям також варто рятувати реноме минулого сезону, а не вештатися низами турнірної таблиці.

Ще одним трилером туру може стати дуель у Вольфсбурзі, куди приїжджає гоноровий "Майнц" після перемоги над "Баварією" (3:2), яка стала другою підряд для підопічних Томаса Тухеля. Зрештою "Майнц" ще не здобував три перемоги підряд у цьому сезоні. Таке може трапитися, однак зменшує ймовірність такої події злість і лють "залізнофеліксових вовків", які у 14 матчах чемпіонату зазнали вісьмох поразок.

"Кайзерслаутерн" вдома напевне захоче наблизитись по щаблях до норовливого новачка "Герти". Отож бій може бути також запеклим.


"Штутґарт" у протистонні з "Кельном" прагнутиме не відставати сильно від "європейського" місця, адже в останніх п'яти матчах "шваби" втратили ритм і виграли лише одну гру. Також господарям поєдинку вартувало б таки просто перемогти, оскільки останню домашню перемогу над "Кельном" "Штутґарт" здобув понад 15 років тому. Останні чотири домашні зустрічі "шваби" програли "козлам" (2:3, 1:3, 0:2, 0:1). О статистика! Тринадцять останніх протистоянь господар дуелі не виграв. Що буде цього разу?


У неділю "Шальке" під впливом ейфорії від Ліги Європи має непогані шанси закріпити в аутсайдерах новачка "Ауґсбурґ". Незважаючи на полярні місця у турнірній таблиці, кількість пропущених м'ячів не дуже відрізняється ("Шальке" (20), "Ауґсбурґ"(24)). Крім того, завдяки новачку цей матч стане 817 "паруванням" команд в історії Бундесліги.