УКР РУС

Мунір плюс Мессі розривають у меншості. "Барселона" - "Ельче" - 3:0. ВІДЕО

24 серпня 2014 Читать на русском

Надії на Мессі виправдались. Але й 18-річний Мунір не зрадив сподівань Луїса Енріке.

"Барса" на гру проти "Ельче" виходила без двох суперзірок. Луїс Суарес змушений відсидіти свою дискваліфікацію аж до першого в сезоні Класіко з "Реалом" у жовтні. А ось Неймар травмувався на тренуванні: нічого серйозного, але дебютну офіційну гру сезону мав пропустити.

За їх відсутності активну роль попереду на себе взяв за статусом капітан Іньєста, традиційно Мессі, впевнено Ракітіч і з величезним бажанням Мунір. Молодий Ель-Хаддаді феєрив у контрольних іграх і в першому офіційному відзначився голом, змусивши забути про гравців за 80 і більше мільйонів.

Луїс Енріке також дебютував в офіційному матчі з "Барсою" - тепер у ролі головного тренера. З минулорічним новачком Прімери проблем його команда не відчула, хоча і грала понад 45 хвилин у меншості через вилучення Маскерано.

Основні моменти матчу

На перших секундах дорогу в карний майданчик "Барси" знайшла кішка, чорна мов ніч. Кошеня вискочило на поле, потім покинуло трав'яні межі, але знову повернулось. Силами двох стюардів вдалось витіснити кота в кута поля. Ось такий початок сезону на "Камп Ноу!".

Мунір на 20-ій мав блискучий шанс на гол, але молодий нападник після класного пасу Іньєсти пальнув у хрестовину. За 10 хвилин уже сам Андрес, який нині капітанить, здалеку вистрілив настільки могутньо, що задзвеніла поперечина.

Коли команди почали потроху готуватись до відпочинку, трапились дві вагомі події за участю Бускетса. Спершу Серхіо зіграв у плюс, перехопивши м'яч і віддавши на Мессі, який стрімко розвернувся, увірвався у карний і пробив без шансів у дальній. А потім Бускетс скинув круглого назад, організувавши "Ельче" вихід віч-на-віч фактично з центра поля. Маскерано легенько зачепив Гарі Родрігеса, арбітр справедливо кваліфікував це як фол останньої надії.

Мунір відзначає свій дебют у Прімері голом! Ракітіч з центра поля закинув черпачок на Ель-Хаддаді, і той розібрався з воротарем нічим не гірше за Мессі. Де "блауграна" їх знаходить?!

Усередині другого тайму Мессі спокійнесенько розпорядився м'ячем у карному "Ельче", обійшовши відразу трьох опонентів. На 75-ій Педро, який замінив Муніра, мав забивати четвертий або пасувати на Ракітіча, який мчав зліва на підтримку. У підсумку удар у воротаря.

"Барселона" - "Ельче" - 3:0 (1:0)

Голи: Мессі, 42, 64, Мунір, 47

Вилучення: Маскерано, 43

"Барселона": Браво - Алвеш, Маскерано, Матьє, Альба - Ракітіч, Бускетс, Іньєста - Рафінья, Мессі, Мунір

"Ельче": Титонь - Даміан, Ломбан, Пелегрін, Хосе Анхель - Альбакар, Москера, Родрігес, Пашаліч - Коро, Жонатас