УКР РУС

Мундіаль. Найтитулованіші тренери

6 червня 2014 Читать на русском

Ті, хто приймає на себе головний удар, і ті хто несе відповідальність за результат, зазвичай не люблять красуватись перед об'єктивами телекамер.

Футбольні тренери ламають собі голову, прораховуючи сотні тактичних схем. Серед наставників, які поїдуть на цьогорічний Мундіаль, чимало іменитих людей, які досягли максимум у кар’єрі. 

Без сумніву, першим у списку є Вісенте дель Боске. Ще будучи футболістом, нинішній наставник збірної Іспанії виграв п'ять чемпіонатів країни, граючи за мадридський "Реал".

Заробити любов усієї Іспанії, а не лише її столиці вдалось у 2010-му, коли Вісенте довів національну збірну до чемпіонства на Мундіалі в Південно-Африканській Республіці. У 2013 на полях України та Польщі піренейці довели, що рівних їм немає. Дель Боске ж заслужено отримав нагороду найкращого тренера того року. Тепер же іспанці знову одні з фаворитів Мундіалю у Бразилії.

Ще один представник старої школи зараз на чолі збірної Росії. Фабіо Капелло вперше взявся тренувати національну команду лише у 2008-му. Спочатку була Англія, тепер Росія. Справа у тому, що у клубному футболі в нього навряд чи залишилась мотивація, адже особистий музей нагород уже точно переповнений. Не вистачає хіба що Кубка світу ФІФА.