УКР РУС

Можуть проводитися перехідні матчі між Першою лігою та УПЛ, – Макаров

28 жовтня 2016 Читать на русском

Президент Професійної футбольної ліги Сергій Макаров розповів про пріоритетні плани у другому за силою українському дивізіоні.

– Розкажіть, як справи з інфраструктурою у клубів Першої ліги?

– Ми постійно звертаємо увагу клубів на те, що потрібно вдосконалювати свої стадіони, футбольні поля, інфраструктуру в цілому. У Рівне я їздив якраз для того, щоб зустрітися з керівниками і підняти це питання. "Верес" посідає друге місце і націлений на підвищення у класі. Однак ряд моментів, пов'язаних з інфраструктурою, можуть перешкодити клубу пройти атестацію, а без неї підвищитися в класі неможливо. Але у керівників "Вереса" є розуміння ситуації. Зараз розробляється проект, а в лютому-березні почнеться його реалізація.

– Багато нарікань викликала якість поля у Рівному. Схоже, погода буде тільки погіршуватися. Чи не боїтеся, що поєдинки Першої ліги доведеться догравати на "городах"?

– Минулого року ми також проводили матчі у жовтні-листопаді. Так, погодні умови зараз більш жорсткі, ніж рік тому. Але календар сформований і доведеться його дотримуватися. У майбутньому не виключаю, що більшість поєдинків все ж буде гратися у літній період, щоб максимально зменшити фактор осінньої негоди. Але тут є один момент: якщо будуть проводитися перехідні матчі між Першою та Вищою лігами, то календар потрібно формувати з урахуванням цих поєдинків.

– Перехідний матч – це поєдинок між третьою командою Першої ліги і третьою знизу елітного дивізіону?

– Як варіант. Цей проект знаходиться поки що на рівні обговорення.

Президент ПФЛ: Невдовзі будуть перші судові рішення, і ситуація з договірними матчами зміниться на краще

А що ви думаєте з цього приводу? Напишіть у коментарях