УКР РУС

"Можна було б урятувати сотні людських життів": Миколенко пояснив, чому намагався звернутись до російських футболістів

27 березня 2022 Читать на русском

Захисник Евертона Віталій Миколенко розповів про свої спроби достучатись до капітана збірної Росії Артема Дзюби.

"Чому писав Артему Дзюбі? Була дуже велика агресія і вона залишається, природно. Я просто ненавиджу таких людей. Я йому написав спочатку в директ. Просто спитати, що ви взагалі думаєте собі. Написав я першого дня війни.

Одноклубник Миколенка має намір орендувати будинок для допомоги біженцям з України

Через два-три дні я зрозумів, що марно. Він не відповідає. Він капітан збірної. Інформаційна війна теж дуже важлива. Якби вони підтримали, люди б їх послухали. Можна було б урятувати сотні людських життів. Але вони цього не відстрілюють, не розуміють. Я не збагну, що у цих людей у ​​голові. Ми говорили про це з Андрієм Ярмоленком. Їх усіх там не посадять за висловлювання.

Якщо ти нормальний капітан і людина слова, нормальна адекватна людина, то можеш так організувати, щоб усі гравці збірної висловили свою думку. Усіх не посадять, я на 100% упевнений. Лише Смолов висловився з футбольного світу Росії. За це йому величезний респект. Він сам не побоявся. Я шукав контакти із Дзюбою, дзвонив, писав – заблокований скрізь", – поділився Миколенко у програмі Отдушивдушу.

Нагадаємо, Дзюба став на захист російського нападу на Україну, через що мав словесну перепалку з Віталієм Миколенком. УЄФА та ФІФА відсторонили російські клуби і збірну від змагань під своєю егідою.

Росія напала на Україну: окупанти вбили екс-футболіста, будні й трансфери наших клубів, допомога Динамо (LIVE)