УКР РУС

"Може, найлегший суперник у групі", "Невдаха Пятов", а Ракицькому і Пошу червону: німецькі ЗМІ про Шахтар – Хоффенхайм

20 вересня 2018 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Хоффенхайм втратив виїзну перемогу в матчі 1-го туру Ліги чемпіонів 2018/19 проти Шахтаря. "Футбол 24" представляє огляд німецьких ЗМІ, які не тільки хвалять свій клуб, а також критикують команду Фонсеки.

WAZ: Команда з місця, де мешкають 3 тисячі людей, втрачає перемогу, але далі буде не так легко

У Хоффенхаймі лише 3200 мешканців – це найменше представництво з усіх клубів, які стартували в Лізі чемпіонів. Однак Хоффе показав місцями сильну гру, хоча й втратив перемогу над Донецьком. "Ми не зрозуміли, що опинились тут вперше", – оцінив дебют в ЛЧ спортивний директор клубу Александр Розен. Хоффенхайм показав переконливий футбол, але знову був покараний за марнування гольових моментів. Клуб все ще чекає своєї дебютної виїзної перемоги в єврокубках, адже в минулому році провалився в Лізі Європи.

Шахтар – Хоффенхайм: нічия з присмаком відскоку, фантастичний дебют Майкона та черговий фейл Пятова

Гості двічі вели в рахунку, однак Майкон забив дальнім ударом, потішивши 28 336 гучних фанатів, і після цього Шахтар тільки збільшив натиск. Хоффенхайму буде важко пробитись у наступний раунд після цієї втраченої перемоги. Ліон переміг фаворита Манчестер Сіті на його полі, а це означає, що Шахтар може бути найлегшим опонентом у групі. Директор Хоффенхайма з надією нагадує, що донеччани перемогли Ман Сіті вдома у попередньому сезоні. Саме проти зіркового Гвардіоли німці зіграють перший домашній матч у Лізі чемпіонів.

Spox: Невдаха Пятов, червона Ракицькому і Грілліч, який підходить Шахтарю

Хоффенхайм у своєму стилі високо пресингував, намагаючись швидко відвоювати м'яч. Вже перша хороша атака привела до взяття воріт Шахтаря, але господарі зрівняли – виключно завдяки індивідуальному класу Ісмаїлі. Гостей поступово відсунули занадто глибоко в захист, та після гола Донецьк знову занадто відкрився, наслідком чого стали контратаки Хоффенхайма. За помилку Пятова йому "подякував" Нордтвейт. Гра стала захопливою, швидкості зросли, а гості змарнували ще кілька нагод. Утім Хоффенхайм не зумів витримати темп, і після дальнього пострілу Майкона вже Шахтар був ближчий до перемоги.

Шахтар – Хоффенхайм – 2:2 – відео голів та огляд матчу

Цікаво, що попередні 4 поспіль матчі вдома в Лізі чемпіонів Донецьк вигравав. Невдахою матчу став 34-річний голкіпер Андрій Пятов. Його знакова помилка на виході, коли програв повітряну дуель Нордтвейту, принесла Хоффенхайму гол на 2:1. В інших моментах також діяв не завжди впевнено. Зірка матчу – Флоріан Грілліч. Він, мабуть, більше підходить до стилю гри Шахтаря, немов бразилець. Вписав своє ім'я в історію Хоффе як автор першого гола в ЛЧ. Віддав 92% точних передач і виграв 55% єдиноборств.

Суддя правильно зарахував усі голи. Однак те, що Ракицький отримав лише жовту картку за фол проти Крамаріча, було досить м'яким покаранням. Можна було і червону показувати.

Bild: Нагельсманн шикує і витрясає 1 пункт з жилетки

Наймолодший тренер в історії Ліги чемпіонів відзначив дебют в європейській еліті набраним очком у жилеті, підібраному з шиком, та з краваткою! Чудова робота тренера за боковою лінією, але в підсумку лише нічия. Матч відбувався в Харкові, тому що домашній стадіон у Донецьку недоступний через агресію росіян.

Перший гол Хоффенхайма в королівській еліті футболу – з першого ж удару в площину воріт! Приємно за німців: вони перегравали відверто кращу команду, раз за разом яскраво виходила у контрнаступ, створила стільки небезпечних моментів. Та перший же промах у захисті обернувся пропущеним голом.

У другому таймі здавалось, все йде до того, що Хоффе здобуде заслужену перемогу. Команда фактично все контролював, але Майкон потужним ударом розпакував її ворота. Шахтар рулить вдома – лише одна поразка з початку 2016 року в рідних стінах. Хоффенхайм не зумів зробити те, чого німецьким командам не вдавалось з 2001-го року – обіграти Донецьк на його полі. Але принаймні Нагельсманн витрясає перше очко зі своєї жилетки.

Kicker: Пош зіграв на червону, Пятов і Болбат – найгірші гравці матчу

Провідне німецьке видання ставить оцінки гравцям обох команд (традиційно для німців найнижчий бал – круто, найвищий – дуже зле). Пятов і Болбат отримують по 4,5 – гірше за всіх інших. Жуніор Мораєс, Бутко в господарів, а також Крамаріч і Кадержабек у гостей не далеко втекли (по 4). Найкращі у Шахтаря Марлос та Ісмаїлі (по 2,5), у Хоффенхайма – Фогт, Грілліч і Біттенкур (по 2,5).

Гравцем матчу став капітан гостей. Фогт врятував від гола Мораєса і був вождем захисту, незважаючи на проблеми зі стегном. Хоффенхайм здивував Шахтар і його вболівальників, які не чекали такої гри, але наприкінці зустрічі було дуже близько до поразки 2:3.

Арбітр правильно вирішив зафіксувати офсайд в Коваленка і показати жовту картку Ракицькому, а ось сейв Поша після удару Марлоса на 90+2-й був фолом останньої надії і його треба було оцінити відповідно. Данський суддя отриму низьку оцінку 4.

"Думаю, лише один гол ми забили в цьому сезоні з гри, решта – зі стандартів. І це мене дратує. Ми повинні це змінити", – нарікає Нагельсманн на реалізацію моментів. Хоффенхайм не зумів впоратись з тиском Шахтаря в заключній фазі гри. Бракувало гравців (травми плюс двох відрахували за порушення дисципліни), а особливі проблеми відчував правий фланг оборони.