УКР РУС

"Мої кумири - Тайсон і Мейвезер". Як Богдан Шершун сходив на бій Усика

13 грудня 2015 Читать на русском

У короткій розмові з "Футбол 24" екс-захисник московського ЦСКА, "Дніпра" і збірної України Богдан Шершун - про свій перший досвід боксерських вечорів, пораду Усику і бажання розпочати тренерську кар'єру.

У бою за титул Інтерконтинентального чемпіона за версією WBO у важкій вазі Олександр Усик не залишив жодних шансів на виживання своєму супернику - кубинцеві Подро Родрігесу. Ефектний нокаут у сьомому раунді - і справу зроблено.

Подивитися на побоїще у київському Палаці спорту зібрався численний український бомонд. Вперше на такому форумі побував володар Кубка УЄФА-2005 Богдан Шершун.

- Богдане, чи вистачило вам семи раундів, щоб отримати задоволення?

- Так, вистачило. Просто вчора із сьомої вечора відбувалися поєдинки. Можна було заходити-виходити. Достатньо боїв переглянув. 

- Чи були гідні поєдинки в андеркарті?

- Мені сподобався останній бій перед виходом Усика. Олег Малиновський, або ж "Малина", як кричали в залі. Я вперше був на такій події. Шоу сподобалося, розкрутка - це все цікаво, звісно.

- Дивлячись на бій Усика з Родрігесом, можливо, у вас виникали думки, що Олександрові пора виходити в ринг проти серйозніших суперників?

- Думаю, так. Вже дев'ять перемог нокаутом, тож настав час рухатися далі. Хочу сказати, що в боксі я не великий спеціаліст, але є відчуття, що Усику пора пробувати серйозніший рівень. 

- Хто вам вчора склав компанію?

- Та я сам був. Навколо вистачало друзів і знайомих. Наприклад, неподалік сидів Артем Федецький. Бачив Василя Ломаченка. Всі вболівали за Усика. 

- З Усиком, до речі, знайомі?

- Ні. Я знайомий із Володимиром Кобельковим, коментатором, який товаришує з Усиком. 

- Чим вам подобається бокс?

- Це велике мистецтво. Там і тактика, і стратегія, і пристрасть. Хто мій кумир, крім братів Кличків? У дитинстві дуже подобався Майк Тайсон. А зараз №1 для мене, звісно, Флойд Мейвезер. 

- Можливо, для емоційної розрядки поблюбляєте побоксувати грушу?

- Ні-ні-ні (Сміється). Бокс не для мене. Я великим тенісом займаюся! Скоро виступатиму на одному турнірі. Тому готуюся серйозно.

- У вас на руках вже є тренерський диплом. Коли розпочинаєте?

- Я тільки місяць тому отримав тренерську ліцензію. Є варіанти. По одному з них розмовляв, думаю. Поки що нічого конкретного, але все ж є один варіантик.

- Варіант в Україні?

- Так.

- Юрій Максимов зізнався, що зараз готовий працювати навіть з клубом Другої ліги. А які у вас критерії у виборі команди?

- Якщо вже навіть Максимов, тренер, що працював у Прем'єр-лізі, готовий йти у Другу лігу, то я - тим паче. Все одно ж починати з чогось треба. Є команди U-19, U-21. Я готовий. У мене багато сил і бажання. 

Олег Бабій, Футбол 24

Follow me on Twitter

Читайте також:

Максимов: Пропонували очолити "Дніпро", а зараз готовий працювати безкоштовно (ВІДЕО)