УКР РУС

Моурінью у халепі, або Чи стане "Фулхем" новим "Базелем". Анонс 5 туру АПЛ

21 вересня 2013 Читать на русском

Сьогодні стартує новий тур, хоча найцікавіша подія, а саме поєдинок чемпіонів Англії трьох останніх сезонів, очікуємо завтра.

За підсумками попередніх чотирьох турів лідерство утримує "Ліверпуль". Проте команда Роджерса вже втратила перші очки, а "Арсенал" і "Тоттенхем" наблизилися впритул. При вдалому збігові обставин уся трійця зможе в 5-му турі поповнити скарбничку максимальним здобутком. Чи не найлегше доведеться "Ліверпулю". Принаймні, таке очікування ще до стартового свистка - "святі" під керівництвом Почеттіно у новому сезоні ще далекі від своєї чудової форми минулої першості. Мерсисайд знову покладається на гольовий нюх Старріджа. До того ж, вже в наступному поєдинку на поле зможе повернутися Луїс Суарес. Все дуже і дуже непогано на "Енфілді".

Чудовий настрій випромінюють прихильники "канонірів". Це ж треба: тільки-но влаштували обструкцію своєму культовому тренеру, як той одразу почав давати результат. На тижні "Арсенал" переміг у Лізі чемпіонів, сьогодні ж зобов'язаний це робити зі "Стоком". "Гончарі" видали найкращий свій старт в АПЛ, але виїзд на "Емірейтс" у них зазвичай закінчується поразкою. Напевно, найважче з трійки лідерів буде "Тоттенхему" - "Кардіфф" не поступається вже в трьох поєдинках поспіль, а їх "гостинність" вже відчув на своїй шкурі "Ман Сіті". І все ж наявність такого майстра тонкого пасу, як Крістіан Еріксен, може стати вирішальною у цьому поєдинку.

Вже на старті чемпіонату склалася група команд-невдах, для яких результати матчів 5-го туру можуть мати доленосне значення. Насамперед, це стосується "Сандерленда" Паоло Ді Каніо. На "Хоторнс" його команду навряд чи навіть нічия влаштує. Те ж можна сказати і про суперника "чорних котів" - "Вест Бром". Цьогорічна гра команди Стіва Кларка різко контрастує з тим, що ми бачили рівно рік тому. Відтак, "дрозди" сповзли на дно турнірки. Битва за шість очок - по-іншому цей матч важко назвати.

Схожі мотиви матиме зустріч "Норвіча" та "Астон Вілли", у яких певна заминка виникла на старті. Більше того, відбудеться протистояння тренера і колишньої команди - це я про Пола Ламберта і "Норвіч". Дуже незвично бачити у компанії команд, яким потрібно реваншовуватись за попередні невдачі, ще й "Челсі" Моурінью. Останні сім днів видалися для португальського тренера суцільним кошмаром: спершу поразка від "Евертона" у чемпіонаті, згодом фіаско в Лізі чемпіонів від "Базеля". Ето'О, на якого покладалося стільки надій, поки що не забиває. Цікаво, чи не шкодують на "Стемфорді" від того, що віддали в оренду Ромелу Лукаку, у якого горіли очі - він був готовий гризти газон, лиш би виправдати сподівання "аристократів". В будь-якому випадку сьогоднішній "Фулхем" команда Моура повинна обігрувати навіть із заплющеними очима. Тренера "котеджерів" Мартіна Йола активно освистують свої ж уболівальники - і мають за що. Вже другий сезон поспіль у його команди ані стабільної гри, ані здобутків у турнірній таблиці.

"Норвіч" - "Астон Вілла"

Попередні матчі: 2:3 (Пілкінгтон, Морісон - Бент-2, Агбонлахор), 2:0 (Холт, Джексон), 1:1 (Тернер - Бентеке), 1:2 (Холт - Агбонлахор-2)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Ліверпуль" - "Саутгемптон"

Попередні матчі: 1:0 (Аггер), 1:3 (Коутінью - Шнайдерлен, Ламберт, Родрігес)

Прогноз "Футболу 24": 1:0

"Ньюкасл" - "Халл Сіті"

Прогноз "Футболу 24": 1:0

"Вест Бромвіч" - "Сандерленд"

Попередні матчі: 2:2 (Морісон, Лонг - Бендтнер, Ельмохамаді), 4:0 (Одемвінгі-2, Морісон, Ендрюс), 4:2 (Гера, Лонг, Лукаку, Фортюне - Гарднер, Сессеньон), 2:1 (Лукаку-2 - Сессеньон)

Прогноз "Футболу 24": 2:0

"Вест Хем" - "Евертон"

Попередні матчі: 1:1 (Хібберт - Колеман), 2:2 (Спектор, Піккьон - Білялетдінов, Феллаїні), 1:2 (Коул - Анічебе, Пієнар), 0:2 (Міральяс-2)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Челсі" - "Фулхем"

Попередні матчі: 1:1 (Мата - Демпсі), 1:1 (Лампард - Демпсі), 0:0, 3:0 (Луїс, Террі-2)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Крістал Пелас" - "Суонсі"

Прогноз "Футболу 24": 1:2

"Арсенал" - "Сток Сіті"

Попередні матчі: 3:1 (Жервіньо, ван Персі-2 - Крауч), 1:1 (ван Персі - Крауч), 0:0, 1:0 (Подольскі)

Прогноз "Футболу 24": 1:0

Анонс манчестерського дербі читайте завтра

Олег Бабій, Футбол 24