УКР РУС

"Моурінью слід вивчити Ярмоленка". Огляд британських ЗМІ

21 жовтня 2015 Читать на русском

Журналістам з Об'єднаного королівства дуже сподобався Андрій Ярмоленко, а також переважна більшість цитує слова Моурінью про непризначений пенальті.

The Guardian: «Челсі» все ще позаду «Динамо»однак лігочемпіонівські мрії живуть

В розділі футбол на топі в The Guardian гра «Арсенал» - «Баварія». Проте не оминули увагою і київську «сутичку». Зокрема надається докладний звіт матчу та статистика. Крім того, видання вело текстову трансляцію цього поєдинку.

Щодо самої гри, то видання подає її під заголовком «Челсі» все ще позаду «Динамо», однак лігочемпіонівські мрії живуть». Як пишуть британці, це була перш за все «суха» гра, однак при цьому не забувають похвалити команду, яка нагадала лондонців минулого сезону з прекрасною атакувальною швидкістю та відмінними оборонними діями. Не забули британці поскаржитись і на дії арбітра, цитуючи слова Моурінью про пенальті. Серед киян виділяють лише Андрія Ярмоленка, який був «єдиною атакувальною загрозою на фланзі». А загалом команду порівнюють з «синіми» цього сезону: «Динамо» було невпевненим та крихким, дається взнаки побиття від «Шахтаря» минулої п’ятниці».

The Telegraph: Моурінью слід вивчити Ярмоленка

Інше авторитетне британське видання Telegraph також акцентує увагу на зустрічі «гармашів» з мюнхенцями. Навіть про Арсена Венгера згадується в заголовку звіту  гри на «Олімпійському», але тут англійці хочуть підкреслити непрості відносини між Моурінью та французом.  Є у звіті кілька слів і про киян. Зокрема підкреслюється те, що «аристократи» домінували протягом більшої частини часу, однак у підсумку не зуміли зруйнувати оборонні мури підопічних Сергія Реброва. Також відзначає видання у складі «синьо-білих» Віталія Буяльського, як «найнебезпечнішого гравця». Крім того, стверджується, що «сині» могли і зазнати неочікуваної поразки наприкінці поєдинку, якби не відмінна гра Беговіча.

В іншому матеріалі  «Динамо» Київ – «Челсі»: п’ять  уроків» одразу ж акцентується увага на Андрієві Ярмоленку, якого «Моурінью слід вивчити».

«За день до матчу Ліги чемпіонів Жозе Моурінью публічно заперечив зацікавленість в послугах Андрія Ярмоленка. Але за підсумками виступу 25-річного гравця проти «синіх» - прямого, агресивного та негрубого – португальцю слід в Києві залишити кілька скаутів аж до відкриття зимового трансферного вікна».

Нахвалюючи лідера киян, видання порівнює його з іншими гравцями атакувальної ланки «Динамо» – Артемом Кравцем і Дерлісом Гонсалесом -  рівень яких значно нижчий, ніж в «десятки», а також підкреслюють,  що Ярмоленко завдав багато проблем  всій обороні «Челсі» та одному з найкращих захисників АПЛ Аспілікуеті зокрема.

У решті ж уроків з матчу йдеться про лондонський клуб: «Едену Азару потрібен час» (видання акцентує увагу на тривалому спаді у грі бельгійця); «Але Матіч близький, щоб повернутися до своєї колишньої форми» (розповідається про прогрес серба протягом останніх тижнів); «Челсі» повільно, але впевнено прогресує» (як зазначає видання, «пенсіонери» будуть безумовними фаворитами в лондонському матчі), «Мабуть їх репутація перевершує ім’я клубу» (Моурінью слід менше скаржитися на суддівство).

Daily Mail: Це була прогнозована виїздна гра Жозе Моурінью

Таблоїд Daily Mail досить лаконічно підбиває підсумки виїзду до України: «Це була прогнозована виїзна гра Жозе Моурінью: щільна, компактна, міцна та дисциплінована». Згадали у виданні і про суддівство та коментар «особливого» щодо Даміра Скоміни.

Independent: Гра "Динамо" не вразила

Ще одне авторитетне видання Independent стверджує, що для лондонців київська гра не була звичною та класичною, але «Челсі» знайшло те, чого не було в попередніх іграх – стабільність. Гра киян журналістів не вразила, але це не виправдання для «аристократів». У складі «Динамо» виділяють Андрія Ярмоленка, від якого йшла найбільша загроза.

Андрій Шляхтін, Футбол 24