УКР РУС

Моурінью склав досьє на 6-х топ-півзахисників – хто може підсилити Манчестер Юнайтед, крім Фреда

27 березня 2018 Читать на русском

Головний тренер Манчестер Юнайтед Жозе Моурінью ретельно шукає топ-заміну Майклу Карріку та Маруану Феллаїні в центрі поля. Його трансферна розвідка впоралась із завданням.

Англієць завершує кар'єру, а бельгієць, найімовірніше, покине "Олд Траффорд". Невідомо і, що буде з Полем Погба. У списку Моурінью опинився півзахисник Шахтаря Фред, але в нього серйозна конкуренція. Щоправда, якщо клуб покине не тільки Каррік, то МЮ доведеться купувати більше центральних хавбеків для капітального ремонту "диявольської машини".

Моурінью планує кадрову революцію: 8 гравців – на вихід, доля Погба та роль Фреда

Завдання від португальського наставника було поставлено чітко і високо: знайти топ-півзахисника, як це було під час попередніх трансферних вікон у Манчестері. Юнайтед повинні домінувати в центрі поля, чого з ними не відбулось у сезоні 2017/18. Позначились проблеми з серцем Карріка і травма та втрата форми Погба. Фактично Моурінью дійшов того ж висновку, що і його попередник Луї ван Гал. Ключовим для розвитку команди має стати натуральна заміна екс-хавбека збірної Англії.

Досьє сеу Жозе поповнили 1 досвідчений і 5 молодших виконавців – тих, кому до 26, інформує Manchester Evening News. Стару гвардію представляє 30-річний чилієць Артуро Відаль. Його досвід гри за Ювентус і Баварію особливо приваблює португальця. Та чи готовий "Воїн" покинути Мюнхен, наразі залишається серйозним питанням.

Хавбек збірної Бразилії Фред є іншим цікавим варіантом. Шахтар непохитний у своїх намірах – його "призовий актив" переїде в Манчестер, але в який клуб? Проблема в тому, що Моурінью поки не робив серйозних кроків для цього трансферу. Водночас представники Фреда більше не впевнені, що його підпише Ман Сіті влітку 2018-го. Зараз не до кінця зрозуміло, чи зміцнить свій інтерес до "гірника" і Манчестер Юнайтед.

Моурінью все ще зважує безліч варіантів. Щось схоже відбувалось минулого літа. Ромелу Лукаку перебрався в його команду тоді, коли всі чекали Альваро Морату, Матіч випередив Еріка Дайєра, а Лінделоф – Майкла Кіна та Маркіньйоса. З огляду на те, що Жозе, імовірно, потребуватиме навіть 2-х півзахисників, такий широкий список бажань має сенс.

Жан-Мішель Сері вже не перший рік гострить лижі з Ніцци, а топ-клуби активно ціавляться 26-річним французом. Інший представник Ліги 1 Марко Верратті відповідає широкому спектру очікувань Моурінью як технічно обдарований опорник. Італієць недавно почав співпрацювати з Міно Райолою, який вже налагодив постачання топ-гравців для МЮ за великі гроші та шалені комісійні. Мінусами цього варіанту є амбіції ПСЖ, який раніше не захотів відпускати Марко в Барселону, і проблеми іншого клієнта Райоли, Погба, з нинішнім тренером манкуніанців.

"З Моурінью ви отримуєте перевіреного переможця, а не красивий футбол". Як у Британії критикують Жозе та його Манчестер Юнайтед

Півзахисники Наполі та Лаціо Жоржінью і Сергєй Мілінковіч-Савіч є опціями, знайденими в чемпіонаті Італії. Однак підписати 23-річного серба буде важкувато, адже його ціна може виявитись захмарно високою (в межах 100 млн євро) через інтерес таких гігантів, як ПСЖ.

Важкі переговори і поява Скота Мактоміная можуть змусити Жозе зменшити апетити і вдатись до одного придбання півзахисника. Хто ж з'явиться у Манчестер Юнайтед, дізнаємось не пізніше 9 серпня – саме тоді, згідно з новими правилами, зачиняється трансферне вікно в АПЛ. Натомість гонка озброєнь цього разу стартує значно раніше, 17 травня.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що Моурінью можуть виділити 200 млн фунтів на трансфери.