УКР РУС

Моурінью: Рішення про продаж Салаха приймав не я, а Челсі

27 квітня 2018 Читать на русском

Наставник Манчестер Юнайтед Жозе Моурінью розповів про деталі переходу Мохамеда Салаха з Челсі в Рому.

За словами Моурінью, саме він порекомендував Челсі придбати Салаха, але єгиптянин не зміг себе одразу проявити через важку адаптацію, повідомляє ESPN.

"Думка про те, що я продав Салаха – це чергова брехня на мою адресу. Все було по-іншому. Я, навпаки, сказав Челсі купити Салаха. Але він прийшов молодим хлопцем, він не був готовий фізично і психологічно. Інше середовище, інша культура – йому все давалося важко.

Ми вирішили віддати його в оренду Фіорентині, і він сам попросив про це. Він хотів піти, щоб мати більше ігрової практики. У Фіорентині він почав добре грати. Так що це Челсі вирішив продати його в Рому.

"Він – кращий від Мессі та Роналду". Як Мохамед Салах шматує суперників Ліверпуля, приваблює Реал і рятує Єгипет від голодної смерті

Я дав згоду, щоб віддати його в оренду. Вважав, що це йому необхідно, до того ж у Челсі вже були вінгери... Деякі з них, такі як Вілліан і Азар, як і раніше в команді, і всі вони вийшли на новий рівень.

Рішення віддати Салаха в оренду було прийнято колективно. Але я не приймав рішення про його продаж, щоб купити іншого гравця", – сказав Моурінью.

Салах видає неймовірний сезон: він став гравцем року Англії та забив уже 43 голи за сезон, претендуючи не лише на звання найкращого бомбардира АПЛ, а й на "Золотий бутс".

Реал готовий викласти за єгиптянина 200 млн євро, проте Ліверпуль повідомив, що відхилятиме усі пропозиції стосовно Салаха.

"Якщо ти не припиниш забивати, я стану мусульманином" – Салах перевершив Мессі та Роналду, "Золотий м'яч" під загрозою?