УКР РУС

Моурінью: Коста зіграв фантастично, заради такого люди ходять на футбол

19 вересня 2015 Читать на русском

Наставник "Челсі" Жозе Моурінью прокоментував центральний матч 6-го туру АПЛ, в якому його команда здолала "Арсенал".

"Я багато разів грав проти "Арсенала" і лише одного разу не чув скарг з боку пана Венгера. Це було в день, коли ми поступилися в матчі за Ком'юніті Шілд. Для нас та гра склалася не найкращим чином, але ми гідно прийняли поразку. Ніяких виправдань, ніяких скарг, ніяких претензій.

Я провів перше дербі в своїй тренерській кар'єрі у вересні 2000 року, коли зустрічалися "Бенфіка" і "Спортинг". Тоді перед грою я сказав футболістам, що вони повинні тримати свої емоції під контролем. Відтоді я провів безліч дербі в Португалії, Іспанії, Італії, Англії, і знаю, що вміння тримати емоції при собі - один з ключових факторів, що дозволяють домогтися успіху.

Думаю, тут необхідно говорити про Габріеля і його помилку. Дієго Коста грав так, як повинен. Саме така гра збирає повні стадіони і дозволяє телекомпаніям продавати мільйони підписок. Саме тому завтра я піду дивитися зустріч, яка за рівнем напруження і пристрасті не поступиться сьогоднішній - Нова Зеландія проти Аргентини (Кубок світу з регбі). Це те, що я люблю. Дієго провів фантастичну зустріч і, на мою думку, заслуговує на звання гравця матчу.

Арбітр приймав рішення і проти нас, не призначивши два очевидні пенальті на нашу користь. Габріель зіграв проти Азара так, як припустимо в регбі, але ніяк не у футболі. У штрафному це пенальті. У другому таймі інший футболіст зіграв так само проти Дієго Кости. У регбі це елемент гри, але в футболі це пенальті.

Перед грою Венгер говорив, що мені доведеться змиритися з поразкою. Після гри з поразкою доведеться змиритися йому", - цитує Моурінью офіційний сайт "аристократів".

На думку Арсена Венгера, Дієго Коста також заслужив на червону картку. Арбітр не погодився і залишив іспанця на полі, а "Челсі" впевнено переміг "Арсенал".