УКР РУС

Моурінью демонстративно принизив президента УЄФА – "Особливий" образився на покарання

23 червня 2023 Читать на русском

Головний тренер Роми Жозе Моурінью відреагував на рішення УЄФА покарати його чотирма матчами дискваліфікації.

Тренер Роми образив головного арбітра фінального матчу Ліги Європи Ентоні Тейлора і був покараний УЄФА 4 матчами дискваліфікації в єврокубках. Відповідь "Особливого" не змусила себе чекати – Моурінью вирішив покинути посаду футбольного радника УЄФА.

УЄФА жорстко покарав Моурінью – тренер Роми надовго залишився без єврокубків

Як підтвердження свого рішення, Жозе надіслав листа директору УЄФА Звоніміру Бобану. Як інформує Football Italia, цим жестом Моурінью продемонстрував, наскільки поганими є стосунки між ним і президентом організації Александером Чеферіном – тренер не став надсилати лист безпосередньо головному керівнику.

"Шановний пане Бобан, я дякую вам за запрошення стати членом футбольної ради УЄФА. З жалем повідомляю вам, що відмовляюся від цієї перспективи. Умови, в які я твердо вірив, коли долучався до ради, більше не дотримуються. Тому я зобов'язаний ухвалити це рішення. Я прошу вас також повідомити про моє рішення президента Александера Чеферіна. З повагою, Жозе Моурінью", – написав тренер Роми.

Футбольна рада УЄФА була створена Бобаном і колишнім суддею Роберто Розетті та складалася з видатних колишніх і чинних гравців і тренерів, які могли запропонувати різні ідеї для покращення футболу.

Севілья – Рома у ЗМІ: висміяний Моурінью, нове життя крилатого вислову Лінекера і конфуз під час телетрансляції фіналу