УКР РУС

Моурінью: Азар – дивовижний гравець, який жахливо тренується

20 червня 2021 Читать на русском

Головний тренер Роми Жозе Моурінью дав відверту оцінку півзахиснику Едену Азару, з яким працював у Челсі.

"Правда про Азара – це те, що ви бачите. Він – дивовижний гравець, який жахливо тренується. Можна тільки уявляти, ким би він став, якби професіонально ставився до тренувань. Водночас він чудовий хлопець, неймовірно сімейна людина, дуже тихий і цілком сфокусований на сім'ї, дітях, батьках, веде дуже спокійне життя.

"Ти травмував Азара і говориш, що радий?": Перес наїхав на Меньє після фолу з жахливими наслідками

Але щоранку він приходить на заняття і працює не надто старанно. Коли він виходить на поле, ви бачите не відображення того, як він працював протягом тижня, а відображення його таланту. Дивовижний гравець, і можна тільки уявляти, якби він був топ-професіоналом.

Коли він перейшов в Реал, я подумав: вау, цей хлопець буде в найбільшому клубі світу, буде відчувати величезний тиск необхідності завжди бути на вершині, він виграє "Золотий м'яч", тому що він – дивовижний. Але в плані фізики, кондицій, швидкості Азар міг би бути набагато кращим як гравець, якби належним чином тренувався. Те, що ви бачите, – це всього лиш талант, який привів його туди, де він є", – цитує Моурінью Marca.

Загалом за Реал бельгієць встиг провести 43 поєдинки, у яких відзначився лишень п'ятьма м'ячами та вісьмома асистами. У вершковій футболці Еден Азар виступає з літа 2019-го.

"В Україні вони почали гаснути": Реал готує галактичний розпродаж і озвучує цінники, або Хто тренуватиме Луніна