УКР РУС

Мораєс: Мені подобається можливість отримати громадянство України

19 листопада 2017 Читать на русском

Форвард Динамо Жуніор Мораєс розповів про свої виступи у чемпіонаті України та можливість отримати нове громадянство.

"Адаптація в Україні? Спочатку було дуже важко. Культура, традиції та особливо погода – все не так, як у Бразилії. Футбол також має свої особливості.

Конфлікт на Донбасі? Я не думав, що таке може статися. Було страшно, я відчував небезпеку. Ніхто й гадки не мав, що щось подібне може бути. На щастя, я і моя сім'я уникнули проблем, покинувши Донецьк ще на початку конфлікту.

Вацко: Перед Євро-2016 Даніло Сілва і Мораєс були за те, щоб стати громадянами України

Металург Донецьк – досить сміливий проект. Керівництво планувало вивести клуб в еліту українського футболу. Мені подобався проект, але війна зламала всі плани.

Порівняти чемпіонати України, Румунії та Болгарії? Вони різні. Румунія – місце, де насолоджуєшся футболом. Цей чемпіонат має якісь риси іспанського. У Болгарії футбол нижчого рівня, у ньому більше боротьби. А в Україні футбол навіть жорсткий, багато фізичної боротьби.

Колись мною цікавились Рапід та Стяуа? Так, я вже давно хотів грати за Стяуа. Просив агента, щоб він шукав можливості, але у той час варіантів у Румунії не було. Так сталось, що я відправився у Металург Донецьк.

Мораєс зацікавив Кайсеріспор та Стяуа, – ЗМІ

Мене визнано одним з найкращих легіонерів чемпіонату Румунії за всі часи? Дуже приємно. Я все ще думаю, як це пограти за Стяуа. Хто знає, може колись опинюсь у збірній Румунії.

Однак зараз я ближчий до українського громадянства, мені подобається ця можливість. Я живу в Україні вже 5 років", – цитує Мораєса gsp.ro.