УКР РУС

Моралес: Теперішні результати "Динамо" - це ще не показник

23 вересня 2014 Читать на русском

Відомий український коментатор проаналізував на прохання "Футболу 24" зміну лідера в УПЛ, перспективи "Динамо", "Металіста", "Ворскли" та ще кількох клубів.

- Роберто, сенсацією 7 туру стала поразка «Шахтаря» від «Зорі». Хоча, якщо розібратися, то хіба це сенсація?

- Ніхто не очікував, що «Зоря» переможе, бо понад 20 років луганський клуб не обігрував «гірників». Тим паче, у нашому футболі існує «теорія змов». Навіть у нічию вірили одиниці. Тому підсумковий результат – це не просто несподіванка, а дуже гучна сенсація.

- Після вчорашніх матчів відбулася зміна лідера – на вершині опинився «Дніпро». Які у вас враження від перемоги команди Маркевича над «Олімпіком»?

- Показово, що «Дніпро» переміг із розгромним рахунком. «Олімпік» - це не та команда, яка в перспективі претендуватиме на єврокубки. Символічно, що всі три поразки донеччан були із розгромним рахунком. Так, команда Санжара провела кілька непоганих поєдинків, але вірити в те, що «Олімпік» буде десь поблизу першої п’ятірки, не доводиться.

- «Динамо», з урахуванням єврокубків, здобуло другу поспіль розгромну перемогу. Чи погоджуєтеся, що станом на сьогодні кияни грають найяскравіше з-поміж трійки лідерів чемпіонату?

- За результатами – так. І голи красиві вдаються динамівцям - Ярмоленко, Беланда… Але це ще не показник. Попереду – зустрічі із серйознішими суперниками, зокрема, «Шахтарем». Ось там ми побачимо реальні можливості команди. Якщо «Динамо» переможе «гірників», то отримає дуже важливу стратегічну перевагу. Із середняками кияни вже навчилися впевнено брати очки. От, щоправда, не знаю, як оцінити матч проти «Зорі». Ніби й «Динамо» мало зіграти краще, проте команда Вернидуба також багато чого вміє, і після єврокубків буде надолужувати згаяне. Можна сказати, що зараз «Зоря» посіла місце «Чорноморця». Не у турнірній таблиці, звісно, а за статусом.

- Що відбувається з голкіперами «Металіста»? То Шуст повну торбу голів отримує, то Горяїнов припускається дитячої помилки…

- Помилки у Шуста можна пояснити тим, що він дуже довго лікувався, а такі речі безслідно не проходять. Йому тепер потрібно зіграти хоча б один сезон без травм і в основному складі – щоб повернутися на свій колишній рівень. Горяїнов? Як би це не було прикро, але час іде. Навіть на піку своєї кар’єри Горяїнов не був воротарем без слабких місць. У «Металіста» є чотири сильних голкіпери, але в кожного - проблеми, які не дозволяють їм грати. Дишленковіч – травма спини, Шуст – регулярні травми, а Шуховцев – вік.

- «Ворскла» наполегливо піднімається вгору. На яке місце здатні замахнутися полтавці?

- «Ворскла» йде в зоні єврокубків, і це команді до снаги. Полтава, а також «Зоря» і «Чорноморець» будуть в цьому сезоні вирішувати, хто фінішує четвертим, хто п’ятим.

- Тобто, ви думаєте, що «Металісту» вище сьомого місця робити нічого?

- Розумієте, говорячи про «Металіст», ми не говоримо про проблеми зі складом, а маємо на увазі значно глобальніші речі. Наразі немає навіть натяку на їх вирішення. Завтра піде з команди Шав’єр, підуть інші. Хто тоді гратиме? Я не вірю в «Металіст», тому що для цього немає жодних підстав.

- Щоразу гірші новини з табору «Іллічівця». Чи доживе ця команда хоча б до наступного року?

- Не впевнений, що так буде. Зараз у нашому футболі такі часи, що говорити про якісь спортивні досягнення не випадає – тут би зберегти команду. А що, в «Говерли» немає проблем, наприклад? Завтра можуть з’явитися інші проблемні клуби. Все дуже сумно.

Олег Бабій, Футбол 24

Follow me on Twitter