УКР РУС

Моралес: Піде Коноплянка, тому проблем у "Дніпра" стане ще більше

2 грудня 2014 Читать на русском

На прохання "Футболу 24" коментатор проаналізував головні події 14-го туру УПЛ, розкритикував календар ігор і змалював невтішні перспективи "Дніпра" та "Металіста".

- Роберто, що скажете про матчі «Динамо», «Дніпра» і «Шахтаря»?

- «Шахтар» дуже легко взяв три очки. Не виникло проблем і в «Динамо», хоча перед матчем я очікував від команди Сачка більшого. Зрештою, це не «Ворскла» зіграла погано, а «Динамо» - добре. У "Дніпра" вистачало проблем, які не дозволили обіграти донецький "Металург".

- Справді, чотири матчі поспіль - без перемог. Команда Маркевича тепер втратила навіть другу сходинку. Назріває серйозна зимова перебудова?

- «Дніпру» потрібні свіжі кадри. Але проблема – всередині клубу. Ми й раніше чули розмови про те, що керівництву не надто потрібен результат. Маркевич хотів Шав’єра, але його досі нема і, напевно, не буде, хоча я б не сказав, що ціна на нього якась захмарна. Скоро піде Коноплянка, тому проблем у «Дніпра» стане ще більше.

- Дьємерсі Мбокані повернувся у великий футбол ефектно і результативно. Що тепер «світить» Кравцеві і, особливо, Теодорчику?

- Це величезний плюс для «Динамо». Мбокані індивідуально сильніший і за Кравця, і за Теодорчика. Прекрасний нападник, хоча й трохи примхливий. Наявність такого форварда – це також великий плюс і для нашого чемпіонату, в який тепер важко заманити висококласного легіонера.

- Після матчу в Полтаві Ярмоленко розкритикував керівників українського футболу, рішення яких проводити тури взимку вже призвело до нового антирекорду відвідуваності…

- Згідний з Андрієм. Мати таку велику літню перерву – це нонсенс. Грати взимку при лише 14 командах в лізі – це нонсенс. Як на мене, значно краще проводити матчі в умовах спеки. До зимового ж футболу більшість наших стадіонів не готова, люди туди йдуть дуже неохоче. З іншого боку – а що, хіба в Полтаві раніше ходили на футбол? Навіть на «Бенфіку» не прийшли. Просто річ у тому, що в нас – не спортивна країна. Тож 45 глядачів на матчі «Волинь» - «Іллічівець» мене не дивують. Хто туди поїде?

- Героєм усього туру став Жажа Коелью, хет-трик якого подарував «Металісту» видовищну перемогу над «Зорею». Друга молодість?

- Того Жажу, якого ми всі пам’ятаємо, вже не повернеш: проблеми з колінами, вік тощо. Можливо, це останній яскравий спалах від Коелью. Тим паче, взимку він може попрощатися з «Металістом».

- Вернидуб, наставник «Зорі», мав чимало претензій до арбітражу Жабченка. Ви помітили огріхи суддівської бригади?

- Слова про «батальйони суддів» - це, звісно, красиво, але особисто я нічого крамольного в роботі арбітрів не помітив. Коментар Вернидуба - від незадоволення результатом.

Олег Бабій, Футбол 24

Follow me on Twitter