УКР РУС

Моралес: Перемога в дербі для "Динамо" - плюс, але давайте зачекаємо на "Тун"

21 жовтня 2013 Читать на русском

Український коментатор не ризикнув спрогнозувати, хто стане осіннім чемпіоном УПЛ, а також підвів підсумки всього 13 туру.

- Роберто, у центральному матчі туру "Металіст" не зумів перемогти "Чорноморець", вперше в новому сезоні не забив. Чи не зарано команду Маркевича почали називати осіннім чемпіоном України?

- "Металіст" не виграв у команди, яка пристойно виступає у Європі. Можливо, результат дещо неочікуваний, але сенсаційним його назвати важко. В "Металіста" нема настільки сильних флангів, як у ПСВ. Відповідно, голландці перемогли команду Григорчука, а харків'яни - ні.

- Варто було "Динамо" перемогти вдруге поспіль, як Олег Блохін заявив, що в його команди, виявляється, не було ніякої кризи. Погоджуєтеся зі словами Олега Володимировича?

- Блохін знає свою команду. Але в плані подолання кризи київський "Арсенал" - не показник. Ця команда перед грою взагалі була без голкіпера, і лише в останній момент знайшли Богуша. Безперечно, перемога в дербі - це плюс для "Динамо". Колективу, в якому зібрані висококласні виконавці, потрібно було оговтатися психологічно від попередніх невдач. Але висновки робити передчасно - давайте на "Тун" зачекаємо, на "Іллічівець".

- "Дніпро" вперше у цьому сезоні переміг з перевагою в чотири м'ячі. Чи очікували ви такого побоїща "Карпат"?

- "Дніпро" значно сильніший за "Карпати", різниця в класі - очевидна. Так, "Карпати" перемагали в попередніх турах, дуже непогано зіграли в Запоріжжі, але цього замало, щоб говорити про підйом. "Дніпро" ж - на ходу, зокрема, дуже потужно зіграв проти "Металіста" в минулому турі.

- "Шахтар" і "Дніпро" вже практично наздогнали "Металіст". Ризикнете спрогнозувати, хто прийде до проміжного фінішу першим?

- Ризикнув би, якщо б у Дніпропетровську дограли матч між "Дніпром" та "Металістом". А так... "Дніпро" ще буде витрачати сили в єврокубках, тож передбачити, в якому стані команди дограватимуть матч, надзвичайно складно. Хоча певна перевага буде на боці дніпрян - їм достатньо втримати переможний рахунок.

- "Говерла" набрала в останніх чотирьох турах одразу 10 очок. Грозний врешті взяв команду під контроль?

- Ужгород демонстрував хорошу гру ще зі старту, коли мав брати очки на полі "Шахтаря". З усіма лідерами українського футболу "Говерла" зіграла дуже гідно. Проблеми якраз виникли в тих матчах, де їх не очікували. Думаю, ви пригадуєте, що й у Грозного були в той момент непрості стосунки з командою. В'ячеслав Вікторович - людина складного характеру, тож головне питання в тому, чи надовго він у "Говерлі".

- Кого ви б назвали головним героєм туру?

- Судячи з великого рахунку, можна було б виділити когось із "Дніпра" (Пауза). А чому б Хомченовського не назвати героєм туру? Він брав участь в усіх гольових комбінаціях "Зорі", посприявши впевненій перемозі своєї команди над "Севастополем". Герой має проявляти себе у важкому і визначному матчі. А перемога "Дніпра" у Львові - це закономірність.

Розмовляв Олег Бабій

Twitter автора - @Gullit_87