УКР РУС

Мончі: Наша мета - підготувати Шведа до гри за основний склад

6 серпня 2015 Читать на русском

Спортивний директор "Севільї" Рамон Мончі розповів про деталі переходу Мар’яна Шведа.

"В нашому клубі створено спеціальний відділ скаутів, який детально і ретельно здійснює пошук талантів у всіх лігах Європи. Вперше про Мар’яна ми дізналися рік тому від скаута, який спеціалізується на українському чемпіонаті.

Чи отримували певну інформацію про Шведа від Євгена Коноплянки? Я говорив з Євгеном, проте у нього не було достатньої і вичерпної інформації про Мар’яна. Він сказав, що у них є спільні знайомі, завдяки яким вдалося отримати більш повну інформацію про молодого таланта.

Чи фактор Коноплянки відігравав важливу роль у трансфері Шведа? Ні, це два різні трансфери, дві різні дороги і два різні вектори клубної політики. Коноплянка є сформованим футболістом і ми робимо ставку на нього вже сьогодні. Щодо Шведа, то ми бачимо в ньому потенціал і хочемо, щоб він розвивався. Навіть, якби "Севілья" не купила би Коноплянку, то все одно була б зацікавлена у трансфері Шведа.

Також Мончі розповів про те, чого "Севілья" очікує від цього трансферу: "Наша мета – підготувати Мар’яна до гри за основний склад. Це наша спільна ціль на майбутнє. Ми розгледіли у ньому неймовірний талант. Коли ми купуємо молодого футболіста, ми намагаємося не робити ставку на нього вже і негайно. В жодному разі не потрібно тиснути на молодого гравця і вимагати від нього негайних результатів. Процес підготовки повинен бути плавним і поступальним".

Нагадаємо, раніше Швед заявив, що тренуватиметься із першою командою "Севільї".