УКР РУС

"Монако" у напруженому матчі здолав "Манчестер Сіті" та вийшов у чвертьфінал Ліги чемпіонів

15 березня 2017 Читать на русском

У матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги чемпіонів монегаски здобули необхідну перевагу в два м'ячі та оформили путівку в наступний раунд (3:1).

Перший поєдинок між цими суперниками подарував гольову феєрію, переможцем з якої вийшов "Ман Сіті". "Монако" програв, але три гостьові результативні удари дозволяли зберегти певний оптимізм перед грою на "Луї ІІ".

Атака монегасків недорахувалася головної дійової особи – Фалькао не повністю відновився від пошкодження, тому пару форвардів склали Мбаппе і Жермен. Вже на 7 хвилині юний Келін вийшов сам на сам з Кабальєро, однак пробив у голкіпера. Реабілітуватися вдалося через хвилину. Прорив Менді зупинив Стоунз, після чого Бернарду Сілва прострілив на Мбаппе. 18-річний форвард випередив голкіпера та відкрив рахунок у зустрічі.

"Монако" продовжував грати дуже сміливо, а при втратах вмикав активний пресинг. Такий хід матчу логічно призвів до другого гола монегасків. Мбаппе притягнув м'яч на лівий фланг і відпасував на Лемара, той підключив Менді, а Бенджамін прострілив у центр штрафного майданчика – Фабінью не схибив. "Ман Сіті" почувався дуже сковано та не створив за перший тайм жодного моменту у володіннях Субашіча. З таким доробком суперники пішли на відпочинок.

У другому таймі ситуація кардинально змінилася. "Містяни" почали поступово підтискати, а "червоно-білі" максимально притиснулися до власних воріт. У захисті монегасків почали виникати величезні вільні зони, деякий час від голу "Монако" рятував Субашіч. Взяття воріт назрівало і трапилося на 71 хвилині. Де Брюйне виконав класну діагональ на Стерлінга. Рахім змістився в центр та пробив. Цей удар Субашіч парирував, однак добивання Сане стало результативним.

Здавалося, що на цьому все закінчиться, адже господарі виглядали розбитими. Втім, перший же похід в атаку знову приніс підопічним Леонарду Жардіма успіх. Лемар відмінно навісив зі штрафного на вільного Бакайоко, який забив вирішальний гол. "Блакитні" не припиняли спроби знову вирвати необхідний результат, однак молода команда "Монако" витерпіла та здобула заслужену путівку в чвертьфінал.

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу, матч-відповідь

"Монако" – "Ман Сіті" – 3:1

Голи: Мбаппе, 8, Фабінью, 29, Бакайоко, 77 – Сане, 71