УКР РУС

Молодіжна збірна України не втримала перемогу над Туреччиною – яскравого Мудрика не вистачило, щоб реабілітуватися

2 червня 2021 Читать на русском

Україна U-21 розписала нічию з турецькими однолітками (1:1) в товариському матчі. Коротко про спаринг читайте на "Футбол 24".

Товариські матчі
завершено
-

Товариський матч

Туреччина U-21 – Україна U-21 – 1:1

Голи: Кьор, 81 – Алефіренко, 27

Молодіжка зганьбилася на Меморіалі Лобановського, програвши Азербайджану та Узбекистану. Критика Руслана Ротаня посилилася ще більше. Громадськість не розуміє, чому Україна U-21 грає так погано, чим займається тренер.

Ротань: Мені хочеться провалитися крізь землю

Старт товариського матчу з Туреччиною також не вселяв оптимізму. Україна намагалася будувати атаки з глибини через короткий пас, але виходило жахливо. Обрізки, багато помилок, паніка змушувала просто вибивати вперед. У нашому штрафному майданчику була пожежа.

На 10-й хвилині наші хлопці створили перший момент – Мудрик проскочив двох і віддав Супрязі, але Влад не переграв голкіпера. Мудрик постійно намагався загострювати, однак моментів було мало. Натомість турки діяли агресивніше та частіше били по воротах Фесюна.

У середині тайму Криськів міг забивати з центру поля – голкіпер вийшов далеко з воріт. На жаль, парашут виявився неточним. Туреччина все ж привезла собі гол. Алефіренко у штрафному майданчику отримав м'яч від суперників і легко вразив ворота.

Почав з'являтися пресинг в України. Туркам стало складніше, а Криськів і Алефіренко проявляли активність. В'юнник розігнав перспективну контратаку, але партнери все запороли. Кінцівку першого тайму "синьо-жовті" провели на власній половині. Туреччина атакувала, а гра заспокоїлася.

У дебюті другого тайму українці могли подвоїти перевагу. Мудрик шикарно дав у розріз на В'юнника, той прострілив у штрафний майданчик, однак Алефіренко (стійка) та Супряга (мимо) з метра не влучили у ціль... Мудрик створив ще один момент, вивівши Алефіренка сам на сам, але завадив офсайд. Сікан, вийшовши на заміну, також міг забивати – неточний удар головою.

Україна грала все гірше. Хороша середина першого тайму залишилася в минулому. З 60-ї хвилини наші хлопці безвилазно сиділи в обороні та грали на відбій. Турецькі атаки почали давати результат. Два супершанси мав Барасі. Форвард АЗ двічі впритул розстрілював ворота – Фесюн дивом врятував!

Тиск на українські володіння став занадто сильним. "Синьо-жовті" не втримали концентрацію та пропустили за 10 хвилин до фінального свистка. Туреччина прорвалася лівим флангом, Їлмаз прострілив у центр штрафного, а там оборона загубила Кьора – 1:1.

Наприкінці зустрічі ближчими до перемоги були турки. Наші вистояли, але невдала серія триває – жодної перемоги за шість матчів цього року.