УКР РУС

Молодий рекордсмен приносить перемогу МЮ над "Ман Сіті"

20 березня 2016 Читать на русском

Завдяки голу 18-річного Маркуса Решфорда підопічні Луї ван Гаала обігрують принципового суперника.

Центральний матч англійського уік-енду відбувся на стадіоні "Етіхад". Обидва учасники манчестерського дербі на даний момент знаходяться не в найкращій формі.Через нестабільні виступи в АПЛ манкуніанські гранди змушені задовольнятися лише боротьбою за зону Ліги Чемпіонів. Тому, окрім звичної "дербійної" цікавості, цей матч приваблював глядачів турнірними баталіями.

З перших хвилин гра пішла на зустрічних курсах. Ініціатива переходила з рук в руки. Своїми шансами краще скористались "червоні". В одній з атак молодий нападник гостей Маркус Решфорд отримав пас від Хуана Мати, зумів вдало розвернутись, одночасно обігравши ворожого захисника, і вдало пробив повз Харта.

До кінця першої половини зустрічі глядачі спостерігали рівну гру. Кожна з команд мала шанси, щоб розписатись в чужих воротах, але захист і воротарі все контролювали.

Після перерви ініціативою заволоділи господарі, що нікого не здивувало, адже потрібно було зрівнювати рахунок. "Ман Сіті" намагався підвищити темп матчу, але розтягнути захист "червоних дияволів" не вдалось. Грамотно побудована гра під час позиційного захисту дозволила гостям довгий час майже повністю уникати небезпечних моментів біля власних воріт, змушуючи футболістів у блакитній формі закінчувати атаки ударами здалеку з невигідних позицій.

Пеллегріні намагався збільшити атакувальний потенціал своєї команди, тому замість захисника Демікеліса випустив на поле ще одного форварда - Боні, який традиційно не реалізував свої моменти. Проте тренер "містян" не мав досить можливостей вплинути на гру: вимушені заміни Стерлінга і Харта не входили в плани наставника. Багато моментів змарнував Агуеро, зокрема попадання в штангу та феєричний шанс вже в доданий арбітром час. Активним також був Навас, регулярно постачаючи небезпечні передачі у володіння Давіда де Хеа. Взагальному невдала гра атакувальних виконавців "Ман Сіті" - це повна заслуга організованої оборони МЮ.

Здобувши надважливу перемогу в цьому матчі, МЮ набрав 50 очок і максимально наблизився до переможених господарів, в активі яких залишається 51 очко і четверте місце в турнірній таблиці. Такий результат дещо реабілітовує Луї ван Гаала, точніше послаблює шквальну критику його тренерської діяльності на "Олд Траффорд".

Англія, Прем'єр-ліга, 31 тур

"Ман Сіті" - МЮ - 0:1 відео

Гол: Решфорд, 16

Решфорд став наймолодшим гравцем, який забивав у манчестерському дербі