УКР РУС

Младен Бартуловіч: "Вірю, що ми першими в сезоні зможемо відібрати очки в "Динамо"

3 серпня 2012 Читать на русском

Четвертий тур Прем’єр-ліги відкривають сьогодні ввечері "Кривбас" та "Динамо".

У цій грі команда господарів вийде на поле далеко не в оптимальному складі. Через вилучення у попередньому матчі в Донецьку проти "Шахтаря"Олег Таран сьогодні не може розраховувати на центрального захисника Віталія Лисицького та лівого хавбека Младена Бартуловіча. З останнім сьогодні вранці спілкувався кореспондент football24.ua.

- Дуже прикро, що не зможу зіграти, - почав розмову Младен. - По-перше, хотілося допомогти команді в грі з сильним суперником. А по-друге, проти таких команд, як "Динамо" завжди дуже цікаво випробувати свої сили. До того ж матчів проти суперника такого рівня в сезоні випадає не так багато. Але що поробиш, через прикре вилучення в Донецьку, з "Динамо" зможу допомогти "Кривбасу" хіба морально.

- Одразу після поєдинку на "Донбас Арені" ти сказав, що тебе суддя вигнав ні за що. Зараз, коли емоції вже пройшли, ти не змінив своєї думки стосовно рішення судді Бойка?

- З першою жовтою карточкою я погоджуюся. Що ж до другої, то тут є два моменти. Перший - я розставив руки, але при цьому не вдарив суперника. Він сам наткнувся на мою руку і впав. Вважаю, що за таке давати другу жовту і залишати команду в чисельній меншості - це неправильно.

І другий момент - навіть, коли я порушив правила, то чому в аналогічній ситуації не отримав попередження Фернандінью? Та й загалом, після вилучення Кучера арбітраж почався дещо дивний. Але про суддівство більше говорити не хочу, бо все одно нічого не зміниться.

- Чого забракло "Кривбасу", щоб перервати програшну серію в іграх з "Шахтарем"?

- Думаю, в першу чергу везіння. Адже грали ми досить добре. Звичайно, головну увагу ми приділили обороні. Але ж ми не просто відбивалися, а й при першій нагоді йшли вперед. Так лише в першому таймі ми мали не один шанс, щоб забити. Та й залишившись в меншості, не забували про контратаки. Думаю, своєю грою ми цілком заслуговували на нічию. Але в компенсований час нам трохи не поталанило. І навпаки, фортуна посміхнулася "Шахтарю", який забив після кутового і вирвав перемогу.

Що тут скажеш, в такій грі прикро програвати. А коли ще й пропускаєш на третій компенсованій хвилині, то на душі стає ще більш прикро. Але життя на цьому не зупиняється, будемо йти далі. А грою з "Шахтарем", думаю, ми всім довели, і, в першу чергу самим собі, що наші перемоги на старті не були випадковими. А коли ми і в наступних іграх будемо грати з такою ж самовіддачею, то наш турнірний доробок обов’язково буде поповнюватися.

- Сподіваєшся, у грі з "Динамо" вам вдасться взяти очки?

- Звичайно, в іншому разі взагалі не потрібно виходити на поле. Так що будемо чіплятися вдома за очки з киянами. Тим більше, що в "Динамо" зараз складний календар, а ми будемо свіжіші в фізичному плані.

- Дивився гру "Динамо" з "Фейєнордом"?

- Звичайно. "Динамо" мало вигравати з більшим рахунком, але нічого, думаю, і цього вистачить.

- Вважаєш, голландці вдома не відіграються?

- Видно, що клас у "Динамо" вищий та й гравці значно досвідченіші. Адже у "Фейєноорда" дуже молода команда. А в такому турнірі, як Ліга чемпіонів, це має неабияке значення.

- Ти говориш, "Кривбас" у грі з "Динамо" буде свіжішим. Але Юрій Сьомін після матчу з голландцями сказав, що в Кривому Розі зробить низку замін.

- Та ми особливо не зациклюємося на тому, хто вийде на поле в складі "Динамо". У них стільки гравців, що вони можуть спокійно замінити всю команду і на грі це майже не позначиться.

- А твоя з Лисицьким відсутність позначиться на грі "Кривбасу"?

- Сподіваюся, що ні. У нас зараз також непогана лава запасних і тому втрата одного чи двох гравців не є для нас катастрофою.

- За рахунок чого "Кривбас" може, як ти кажеш, зачепитися за очки у грі з "Динамо"?

- Як показали перші ігри, ми непогано готові до сезону. А фізично команда готова навіть дуже добре. Чудовий у нас і мікроклімат. А поразка в Донецьку лише по-спортивному розізлила хлопців і вони дуже хочуть добитися позитивного результату у грі з киянами.

Ви питаєте, за рахунок чого ми можемо взяти очки? Ніякого секрету тут немає - за рахунок командної гри, чіткого виконання установки тренера, повної самовіддачі кожного гравця та максимальної концентрації упродовж всіх 90 хвилин.

- А рідні стіни мають значення?

- Звичайно, вдома завжди легше грати. І я, і решта гравців сподіваємося, що вболівальників прийде набагато більше, ніж на першу гру з "Чорноморцем". Гра відбудеться в будній день, але ж приїздить "Динамо", а це завжди викликає додатковий інерес. Та й ми почали досить добре. Тому, я думаю, що все це разом забезпечить достатньо велику кількість глядачів на грі. І вірю, що мої партнери за підтримки трибун зможуть першими в сезоні відібрати очки в "Динамо".

Розмовляв Адам Федак