УКР РУС

Мкртчан готує "Кубань" до банкрутства, як зробив з донецьким "Металургом", - Селюк

31 березня 2016 Читать на русском

Відомий агент Дмитро Селюк пояснив, за що вважає "Кубань" проектом з відмивання грошей.

"Я говорив, говорю і буду говорити: "Кубань" - це проект з відмивання бюджетних грошей. Він вигідний і адміністрації Краснодарського краю, і власнику Олегу Мкртчану. У клуб заводяться футболісти, а на них люди роблять гроші. Наприклад, Каборе на момент його трансферу в "Кубань" коштував 500 тисяч, а був узятий "Кубанню" за півтора млн. Що за бізнес такий?

Або інша ситуація: коли за того ж Каборе "Локомотив" пропонує "Кубані" за 5 млн, а потім їм дзвонять і кажуть: "Ми віддамо вам Каборе вільним агентом, але 5 млн нам потрібні готівкою". Знаю, "Локо" пропонував за Каборе Ткачова, решту - грошима. Ткачов у результаті перейшов у "Кубань", але угода все одно зірвалася. "Прозорі" гроші для Мкртчана нецікаві. "Кубанню" повинні вже не спортивні органи займатися, а слідчий комітет.

Найбільший вплив у клубі має Мкртчан. Але ця історія стосується і його, і адміністрації краю. На початку сезону у "Кубані" вже були певні борги. Тоді команду покинув Попов, який пішов у "Спартак" за 6 млн, йшли переговори по Каборе з "Локомотивом". На цих двох угодах "Кубань" могла виручити 11 млн і легко погасити всі заборгованості. Але що сталося? Гроші за Попова пішли в засіки батьківщини, угода по Каборе в "Локо" була заблокована особисто Мкртчаном. Зате в клуб прийшли дорогі Павлюченко і Аршавін. І скільки обидва провели матчів за "Кубань"?

Після всього цього прибрали гендиректора Муравйова, тому що він дійсно хотів зменшити борги "Кубані". На його місце приходить Стаценко - людина Мкртчана. Уже тоді виникло відчуття, що клуб хоче зробити банкрутом Мкртчан, який робить все, щоб "Кубані" більше не існувало. Подібне раніше він виконав з донецьким "Металургом". Донбас зараз - непростий регіон, але "Шахтар" же існує. А "Металург" збирав борги, програвав всі суди - в Лозанні, у ФІФА. У результаті збанкрутував. І велика частина футболістів разом з керівництвом "Металурга" перейшла в команду "Сталь" з Дніпродзержинська. Там, як і в донецькому клубі колись, керує заступник Мкртчана Вардан Ісраелян. У "Кубані" зараз відбувається абсолютно ідентична ситуація", - розповів Селюк.

Нагадаємо, у клубі, куди взимку перебрався форвард збірної України Євген Селезньов, величезні проблеми із боргами по зарплаті.