УКР РУС

Між Парижем і Барселоною: Рабйо опинився в полоні обставин

14 жовтня 2018 Читать на русском

Півзахисник Парі Сен-Жермен Адріен Рабйо втримує оборону від пропозицій босів французького гранда заради переходу в Барселону, стверджує Marca.

Літнє трансферне вікно давно відгомоніло своє, але мильна опера з Адріеном Рабйо в головній ролі все ще далеко від свого завершення. Він і надалі залишається ціллю Барселони, хоч їй довелося змиритися з неможливістю підписати хавбека минулого літа. Тепер у ситуації з ним суттєві зміни: його контракт завершує дію наступного червня.

Операція "Центрбек": Реал почав пошуки захисника світового класу

Таким чином, Барселона і Парі Сен-Жермен зав'язли в перетягуванні канаті, посередині якого знаходиться Рабйо. Парижани всіма силами намагаються перепідписати контракт із ним, але наразі півзахисник не погоджується на нього. Це те, чого й чекає Барселона.

Якщо гравець здатен опиратися спокусі у вигляді мільйонів євро від Нассера Аль-Хелаїфі, то каталонці вірять, що можуть підписати його безкоштовно влітку 2019-го. Варто пам'ятати, що сам Рабйо казав босам ПСЖ про своє рішення покинути клуб заради Барселони, але тоді його нинішні роботодавці наклали заборону на перехід. Реакція гравця була прогнозованою: він пообіцяв, що не продовжить своє перебування на Парк де Пренс і піде від парижан безкоштовно.

Барселону така позиція півзахисника влаштовує, тому там сподіваються, що він дотримається свого слова й стоятиме далі на своєму. Проте, як і очікувалося, ПСЖ використовує всі засоби, щоб зберегти його – для планів Томаса Тухеля він є фундаментальним гравцем. Рабйо в нинішньому сезоні є безумовним стартером і пропустив лише 24 хвилини в грі проти Реймса. Працюють над збереженням хавбека і в офісі клубу. До трьох вигідніших фінансових пропозицій (усі відкинуті) там вирішили запропонувати гравцеві додатковий бонус за перебування в Парижі.

Барселона має ліміт

Зі свого боку, Барселона усвідомлює, що може настати момент, коли вони не зможуть змагатися з ПСЖ в економічному плані, якщо французький клуб вирішить серйозно підняти ставки. Проте, каталонці готові докласти зусиль для переходу Рабйо, особливо враховуючи те, що за нього не доведеться платити. На сьогодні головна мета – спротив Рабйо всім пропозиціям до січня, коли він зможе спокійно вести перемовини з будь-якою командою.

Із де Йонгом "все складно"

Інший півзахисник, за яким спостерігає Барселона – Френкі де Йонг, підписання якого значно ускладнилося з минулого літа. Каталонці були топ-претендентом на нідерландця, але не зуміли тоді завершити трансфер. Тепер же з'явилося кілька нових команд, які готові забрати гравця. Аякс не хоче його відпускати, але знає, що зрештою доведеться зробити це. Амстердамці вже потирають руки в очікуванні "аукціону", до якого, зокрема, можуть долучитися манчестерські Юнайтед і Сіті.

Топ-10 нової генерації юних талантів за версією The Guardian – надія Реала, новий Верон і болгарський вундеркінд