УКР РУС

Між Харковом і Сімферополем. Анонс матчів неділі 29 туру УПЛ

19 травня 2013 Читать на русском

В 29 турі "Металіст" може гарантувати собі підсумкову другу сходинку. Але у неділю відбудеться не тільки поєдинок у Харкові.

“Металург” (З) - “Шахтар”

19.05.2013. 13:30. Запоріжжя, стадіон "Славутич Арена”. Телетрансляція на каналі "Футбол", онлайн трансляція на сайті “ФУТБОЛ 24”.

У зустрічі з команд із різних полюсів турнірної таблиці слід очікувати відкритого футболу. Насамперед тому, що “Шахтар” вже став чемпіоном, а запоріжці ще декілька турів тому офіційно оформили виліт з УПЛ. Тільки от клас підопічних Луческу набагато вищий, аніж в опонентів, так що як би розкуто аутсайдери не грали, навряд чи їм вдасться уникнути розгрому. І на це є дві причини - Мхітарян все ще має шанси повторити рекорд Старухіна - йому для цього потрібно забити три голи, та й Містер, вочевидь, виставить експериментальний склад, адже в середу його команді грати фінал Кубка України. А тому гравці не з основи "Шахтаря" на полі намагатимуться якнайкраще скористатися наданим їм шансом. І відсутність травмованого Чигринського навряд чи дуже допоможе господарям.

Усього ж команди зустрічалися між собою 41 раз. В “Металурга” - 5 перемог, в “Шахтаря” - 27. Ще дев'ять матчів завершилися внічию.

“Металург” (Д) - “Чорноморець”

19.05.2013. 16:00. Донецьк, стадіон “Металург”. Телетрансляція на каналі "Футбол", онлайн трансляція на сайті “ФУТБОЛ 24”.

Якщо б команди не вирішили дещо раніше питання виходу в Лігу Європи, то гра в Донецьку була б надпринциповою. А так одесити вийшли в єврокубок завдяки потраплянню у фінал Кубка України, а підопічні Максимова, здобувши в останніх 7 турах 19 очок з 21 можливого, майже гарантували собі п'яту сходинку.

Напевно, більше буде бажання перемогти саме в господарів. І не тому, що “Чорноморцю” вже нічого не потрібно, а насамперед тому, що Григорчук, вочевидь, вирішить приберегти лідерів на вже згаданий фінал Кубка країни. Ну а щоб вже остаточно закріпитися на п'ятому місці підопічним Максимова буде достатньо і нічиєї. Внічию, до речі, команди між собою грали лише три рази. В інших матчах на рахунку “Металурга” 13 перемог в очних зустрічах, а в одеситів - сім.

“Іллічівець” - “Зоря”

19.05.2013. 16:00. Маріуполь, стадіон “Іллічівець”, онлайн трансляція на сайті “ФУТБОЛ 24”.

Командам залишилося хіба що з'ясувати між собою, хто з них сильніший, бо у першому колі вони зіграли внічию. Фаворитом цієї гри є маріупольці, адже вони зовсім трішки “недотягнули” до єврокубків. Тільки от навіть незважаючи на те, що історія суперництва цих команд налічує всього одинадцять матчів, вони вже стали безкомпромісними - у п'яти останніх іграх переможця не було виявлено. Загалом же у азовців дві перемоги, а у луганців - на одну більше.

“Металіст” - “Дніпро”

19.05.2013. 18:30. Харків, стадіон "Металіст-Стедіум”. Телетрансляція на каналі "2+2", онлайн трансляція на сайті “ФУТБОЛ 24”.

А от тут хоча дніпряни і вирішили (точніше - не вирішили) завдань на сезон, в тому, що у Харків підопічні Рамоса приїдуть лише за перемогою, сумніватися не доводиться. І справа навіть не в тому, що Ротань та компанія захочуть довести випадковість перебування команди на четвертій сходинці, а тому, що за останні сезони матчі між цими командами стали щось подібним на всеукраїнське дербі. Майже таке, як “Динамо” - “Шахтар”.

А про “Металіст” узагалі годі говорити - підопічні Маркевича робитимуть усе можливе, аби у підсумку не поступитися другою сходинкою “Динамо”. Якщо ж вони переможуть у цій грі, то майже гарантують собі "срібло". На користь харків'ян і те, що одразу два голкіпери “Дніпра” травмовані, тож замість Лаштувки та Шеліхова, вочевидь, місце у воротах займе молодий Ігор Варцаба. Гравці “Металіста” спробують забити у його ворота якнайбільше, адже не виключено, що наприкінці чемпіонату саме різниця забитих-пропущених виявиться визначально. І ще - харків'яни ще захочуть постаратися реабілітуватися за поразку у першому колі на “Дніпро Арені”. Після цього в УПЛ підопічні Маркевича не програвали.

“Таврія” - “Динамо”

19.05.2013. 18:30. Сімферополь, стадіон “Локомотив”. Телетрансляція на каналі "Футбол", онлайн трансляція на сайті “ФУТБОЛ 24”.

Після розгрому від “Шахтаря” та й накопичених проблем “Таврія” просто дограє чемпіонат. Команда втомлена, без належної лави запасних, все ж не тільки не вилетіла, а ще й закріпилася на 10-ій сходинці. Але на матч з “Динамо”, вочевидь, сімферопольці налаштуються по-особливому, адже Лужний захоче довести, що він цілком сформувався як тренер і здатен обіграти свою екс-команду.

Але “Динамо” насправді зараз далеко не до того - потрібно не просто наздоганяти “Металіст”, а й покращувати різницю забитих-пропущених м'ячів, так що чомусь здається, що у голкіпера сімферопольців Даміра Кахрімана роботи у цій грі буде предостатньо і на другу перемогу в історії над “Динамо” важко буде розраховувати. А перша звитяга трапилася у далекому 1992 році, коли “Таврія”, власне, стала чемпіоном. Ще 11 разів команди грали між собою внічию, а на рахунку киян аж 30 перемог.

Андрій Думич, "Футбол 24"