УКР РУС

Між фіаско і тріумфом. "Челсі" - "Ювентус" - 2:2. ВІДЕО

20 вересня 2012 Читать на русском

Найкраща команда Італії проти найкращої команди Європи. Шальки терезів так і не зуміли схилитися у чийсь бік.

Обидва суперники, які, нагадаємо, перебувають в одній групі з "Шахтарем" і "Нордшелландом", підходили до цього матчу в хорошому гуморі. "Юве" після трьох турів чемпіонату набрав максимальну кількість очок. В свою чергу "аристократи", хоча й втратили перші очки в дербі проти КПР, зберегли за собою першу сходинку.

Оминули провідних виконавців команд і травми. Відтак, були всі підстави очікувати максимально якісного футболу, на який здатні як господарі, так і гості. "Щороку в Лізі чемпіонів з'являються нові сильні колективи, тож здобути цей титул дуже важко. Але ми спробуємо зробити неможливе", - таким були слова Роберто Ді Маттео, наставника "Челсі". Його візаві Массімо Каррера був більш скромним. Його команда мала на меті відповісти вже на футбольному полі.

Зробити це було дуже непросто, адже "аристократи" розпочали поєдинок надзвичайно потужно. До небезпеки біля воріт Буффона справа майже не доходила, але ось щільний пресинг не дозволяв чемпіону Італії розвернутися бодай у центрі поля. На прийняття рішень гості мали лічені долі секунди. Щоправда, саме вони створили перший 100-відсотковий момент. Маркізіо вийшов на побачення з Чехом, але влучив у голкіпера.

А ось "Челсі" сотворив два голи упродовж двох (!!!) хвилин. Неймовірний Оскар двічі пробив "на фарт", і двічі влучив у самісіньку "лузу". Трибуни злилися в єдино синьому екстазі. Та їх радість тривала недовго. Чех проспав удар Відаля - і вже 2:1.

У другому таймі "Синьйора" все активніше йшла вперед. Регулярно обстрілював "рамку" Джовінко. За іронією долі, справжнім рятівником Турина став футболіст, який вийшов на заміну замість Себастьяна. Квальярелла підстеріг свій момент і хитрим ударом осоромив Чеха. Що далі? А далі було катеначчо. "Челсі" так і не зумів організувати фінальний штурм, хоча перемога вислизала крізь пальці.

Підсумкову нічию особливо радісно зустріли в Україні. "Шахтар" вже з першого туру очолив свою групу.

"Челсі" - "Ювентус" - 2:2 (2:1)

Голи: Оскар, 31,33 - Відаль, 38, Квальярелла, 80

Попередження: Рамірес - Відаль