УКР РУС

"Мій сон завершився". Маскерано емоційно попрощався з Барселоною

24 січня 2018 Читать на русском
Created with Sketch.

Аргентинський захисник Хав'єр Маскерано перед відходом у китайський Хебей Чайна Форчун провів церемонію прощання з вже колишніми партнерами по Барселоні.

Емоційна промова

"Я почуваюсь привілейованим. Протягом усіх цих років я відчував тепло з боку людей, які мене оточували. Мій сон завершився, але він тривав набагато довше, ніж я міг подумати. Настав час прощатися. Згуртований колектив – це секрет успіху Барселони в усі ці роки. Коли я прийшов сюди, то думав, що мені буде складно, адже ці футболісти виграли усе, що тільки могли. Однак все було навпаки. Я зіткнувся з дуже людяним колективом.

Маскерано – гравець Хебей Чайна Форчун

Я не можу виділити якийсь конкретний момент за усі ці роки, адже насолоджувався кожним днем, проведеним у клубі. Це унікальний досвід. Я мав можливість виступати з найкращими футболістами світу. Вони дозволили мені піднятися на значно вищий рівень. Я довго думав про свій відхід з Барселони. Я завжди говорив: найважче виступати за цей клуб через усвідомлення того, що колись доведеться прощатися".

16 титулів та 1 гол за майже 8 років

Маскерано провів у складі Барселони 334 матчі у всіх турнірах та виграв з каталонським грандом 16 титулів, у тому числі дві Ліги чемпіонів. Однак аргентинець забив лише один гол у футболці "блаугранас". Сталося це 26 квітня 2017 року у матчі проти Осасуни, коли Ракітіч дозволив Хав'єру пробити пенальті у ворота Осасуни.

Меседж від Мессі

Лео Мессі був одним з найбільш близьких товаришів Маскерано у роздягальні Барселони. Обоє аргентинців не лише пліч-о-пліч бились за каталонський гранд на "Камп Ноу", але й дружили поза межами футбольного поля. Саме тому Лео відзначив, що йому "буде дуже дивно" заходити у роздягальню і не бачити там Маскерано.

"Маче, після стількох моментів та матчів, пережитих разом, мені просто бракує слів. Ти знаєш, що я буду сумувати за тобою. Буде дуже дивно заходити у роздягальну та не бачити тебе поруч зі мною. Але скоро ми побачимось у збірній Аргентини. Обіймаю тебе", – звернувся Мессі до Маскерано у Інстаграм.