УКР РУС

Міцні горішки для МЮ, "Арсенала", "Ман Сіті", дербі російських олігархів. Анонс 15 туру АПЛ

5 грудня 2015 Читать на русском

"Футбол 24" розповідає усе, що потрібно знати про десять матчів 15 туру чемпіонату Англії. Цього разу обійдеться без топ-матчів. Грандам протистоятимуть "міцні горішки".

Субота, 5 грудня, 14:45

"Сток Сіті" - "Ман Сіті"

У попередньому турі манкуніанці повернули собі першу сходинку чемпіонату, тоді як "гончарі" доволі несподівано програли "Сандерленду". В команди Марка Х'юза - найгірша атака ліги, проте принципове ставлення до сьогоднішніх гостей. Кілька років тому він очолював "Ман Сіті" і йому не надто коректно вказали на двері. Останнім часом "Блакитний місяць" невпевнено почувається на чужих полях (дві поспіль нічиї у чемпіонаті), а "Британія" відома своїм суворим ставленням до фаворитів.

Травмовані: Гівен, Крауч, Одемвінгі - Сабалета, Насрі, Фернандо, Харт, Агуеро, Туре

Дискваліфіковані: Мангаля ("МС")

Прогноз "Футбол 24": 0:0

Субота, 5 грудня, 17:00

"Арсенал" - "Сандерленд"

"Канонірам" не вдається перемогти у трьох турах поспіль, тож вони очікувано випали з топ-трійки чемпіонату. Однак знову можуть туди повернутися вже сьогодні, якщо обіграють на "Емірейтс" непередбачуваний "Сандерленд". Робота Сема Аллардайса із "котами" дає перші плоди: дві поспіль перемоги вивели їх із зони вильоту. Тож не факт, що господарям поля три очки дадуться малою кров'ю.

Травмовані: Вілшер, Росіцкі, Велбек, Коклен, Санчес, Касорла - немає

Прогноз "Футбол 24": 2:1

МЮ - "Вест Хем"

Команда Луї ван Гаала - максимально акуратна. Там, де не вдається перемогти, вона зводить матч унічию, як це було тиждень тому в Лестері. Не поступаючись вже у шістьох турах, "червоні дияволи" тримають під контролем першу сходинку, яка на відстані одного балу. "Вест Хем" потрібно перемагати - команда Біліча не знає тріумфу з 24 жовтня.

Травмовані: Шоу, А. Валенсія, Рохо, Руні, Еррера, Джонс - Е. Валенсія, Пайє, Сахо

Прогноз "Футбол 24": 1:0

"Саутгемптон" - "Астон Вілла"

"Віллани" - практично безнадійні. Зміна на тренерському посту до відчутних змін на краще не привела. Кращого суперника для "Сотона", щоб перервати власну двоматчеву провальну серію, годі підшукати. Очікуємо на голепад у ворота бідолашного Гузана.

Травмовані: Форстер, Родрігес, Гардош - Амаві, Гарднер, Креспо

Дискваліфікований: Кларк (АВ)

Прогноз "Футбол 24": 4:1

"Суонсі" - "Лестер"

В останніх семи турах "Лестер" втратив лише чотири очки і зараз поділяє першу сходинку з "Ман Сіті". Цікаво, якою буде мотивація Джеймі Варді на матч в Уельсі після того, як форвард таки встановив абсолютний рекорд за тривалістю результативної серії в АПЛ. "Суонсі" ж у проміжку останніх десяти турів перемагав тільки одного разу. 

Травмовані: Табану - Джеймс, де Лід

Прогноз "Футбол 24": 2:2

"Уотфорд" - "Норвіч"

"Шершні" в минулому турі видовищно перестріляли "Астон Віллу" і повернулися із Бірмінгема з перемогою. "Канарки" теж занесли собі попередній тур в актив, адже відібрали очки в "Арсенала". І все ж очевидним фаворитом сьогоднішньої дуелі будуть господарі "Вікарейдж Роуд".

Травмовані: Гобан, Екстранд, Прьодль - Джарвіс, Тетті

Прогноз "Футбол 24": 2:1

"Вест Бромвіч" - "Тоттенхем"

"Дрозди" Тоні Пюліса провели ударні тури, обігравши "Арсенал" і привізши один бал із "Аптон Парк". Натомість "Тоттенхем" не може бути задоволений своєю грою і особливо результатом минулого тижня. Команда Почеттіно зіграла всього лише унічию із кризовим "Челсі". Щоправда, досягнула рекордної для себе в чемпіонатах Прем'єр-ліги безпрограшної серії - 13 матчів.

Травмовані: Фостер - Прітчард, Шадлі, Мейсон

Дискваліфікований: Якоб (ВБА)

Прогноз "Футбол 24": 1:2

Субота, 5 грудня, 19:30

"Челсі" - "Борнмут"

Тиждень тому "аристократи", за словами Моурінью, зіграли свій найкращий матч у сезоні. Вони й справді перевершили всі очікування і повернулися з "Вайт Харт Лейн", маючи у кишені один бал. Сьогоднішній суперник "синіх" - "Борнмут" - востаннє перемагав ще 19 вересня, проте не варто поспішати з висновками. Два попередні поєдинки (з "Евертоном" і "Суонсі") "вишні" провели на високому рівні, двічі розписавши бойовий мир. До речі, цей матч можна назвати навіть своєрідним дербі - зустрічаються клуби двох російських олігархів Абрамовича і Дьоміна.

Травмовані: Фалькао, Рамірес, Террі - Боруц, Вілсон, Мінгз, Градель, Елфік

Прогноз "Футбол 24": 2:0

Неділя, 6 грудня, 18:00

"Ньюкасл" - "Ліверпуль"

Дві абсолютно безхарактерні поразки "Ньюкасла" із загальним рахунком 1:8 опустили команду Макларена на дно турнірної таблиці (нижче лише "Вілла"). "Ліверпуль" же стрімко підіймається вгору, а до топ-квартету "червоним" залишилося подолати розрив у якихось 4 очки. В принципі, завтра команда Юргена Клоппа повинна перемагати на берегах Тайну. Навіть не зважаючи на переповнений лазарет. Тим паче, у "Ньюкасла" ситуація із травмованими - навіть гірша.

Травмовані: Гуд, Крул, Обертан, С. Тейлор, Тіоте, Вільямсон, Рів'єр, Ласкеллес, Ааронс, Айдара - Фленаган, Гомес, Інгз, Сахо

Дискваліфікований: Джан ("Ліверпуль")

Прогноз "Футбол 24": 0:2

Понеділок, 7 грудня, 22:00

"Евертон" - "Крістал Пелас"

"Пелас" випереджають свого суперника на один бал. Обидві команди виступають у новому сезоні на четвірку з плюсом і мають куди додавати. "Евертон" чергує домашні перемоги із виїзними нічиїми, а таранний форвард команди Ромелу Лукаку перебуває у грізній формі. Бельгієць забиває у чотирьох турах поспіль. І саме результативна гра Лукаку може стати вирішальним аргументом на користь господарів.

Травмовані: Ягелка, Ов'єдо, Хібберт - Аппіа, Сако

Дискваліфікований: Заха (КП)

Прогноз "Футбол 24": 3:2

Олег Бабій, Футбол 24

Follow me on Twitter