УКР РУС

Мицикей: Лікарі мені сказали, що це не допінг

13 березня 2017 Читать на русском

Захисник "Олександрії" Станіслав Микицей розповів історію, через яку він отримав дискваліфікацію на 1,5 роки через вживання допінгу.

"Рік тому, коли помер мій батько, у мене почалися симптоми: запаморочення, потемніння в очах, прискорене серцебиття. Я вирішив, що це особисте і не варто виносити на публіку. Невідомо, як лікар сказав би про це тренеру. Можливо, з огляду на мої проблеми, коуч боявся б мене виставляти.

Коли я звернувся до терапевта, моя кардіограма виявилася не дуже втішною, і мені порадили таблетки для підтримки серцево-судинної системи. Я пив їх все літо і мені стало краще. А в листопаді довелося почати новий курс. Я консультувався з лікарями в Дніпрі, і мені сказали, що це не допінг. Я ніколи в житті не намагався щось нарощувати або стимулювати – просто хотів допомогти своєму здоров'ю. Помилкою було те, що я приховав це.

Якби дали 4 роки – можна було б уже закінчувати кар'єру. Як мені сказали в клубі, якщо я приймав допінг – краще не брехати. Якщо йти назустріч слідству, термін можуть зменшити до двох років, а то і менше. А за цей час, мені потрібно чимось себе зайняти, але не забувати підтримувати форму. Не завадило б отримати тренерську ліцензію", – сказав Микицей.

Микицей дискваліфікований на 1,5 роки за вживання заборонених препаратів

, а також у Viber