УКР РУС

Мірошниченко: Вакс взяв хабар за своє суддівство

9 квітня 2012 Читать на русском

В цьому переконаний спортивний журналіст і аналітик Ігор Мірошниченко.

"Вже давно намагаюся взяти собі за правило не обговорювати суддівство у матчах, однак український футбол без цього процесу, схоже, втрачає будь-який сенс. Вже сам факт, що після матчу "Шахтар" - "Динамо" ніхто не обговорює гру, а лише одіозні вчинки судді Вакса - яскрава характеристика того, що на результат поєдинку суттєво вплинули "нефутбольні" чинники.

Вилучення Гармаша за другу жовту картку викликало повне непорозуміння у всіх, навіть, у донецьких коментаторів ТРК "Футбол", які навчені вигороджувати "Шахтар" у будь-яких делікатних ситуаціях. Зокрема, колишній футболіст Собко договорився до того, що причиною попередження Гармаша, що спричинило до його вилучення з поля, стало те, що Денис залишив поле без дозволу арбітра.

Причому, горе-коментатор впевнено посилався на правила гри, яких в природі не існує! Інакше, якби таке правило існувало, гадаю треба було би вилучати по півкоманди після кожного святкування забитого гола - зазвичай вони супроводжуються вибіганнями гравців до трибун з вболівальниками і дозволу на це в арбітра ніхто не питає.

Насправді, те що відбулося в недавньому матчі, на мій погляд є цілеспрямованою провокацією П'ятова, який просто підготував Ваксу привід лишити суперника в меншості. У цьому матчі не можна говорити про помилки арбітра. Мала місце саме упередженість на користь донецької команди, яка проявлялася не тільки під час вилучення Гармаша, але й у епізоді з першою жовтою карткою для Дениса, показаною ні за що, і в моментах з непризначеним у ворота "Шахтаря" пенальті, коли під час кутового донецькі відверто валили у своєму штрафному і Бетао і кількох інших гравців "Динамо".

Упевнений, що Вакс узяв хабар за свої вчинки, а "Шахтар" створив до гри інформаційну атаку на нього, аби прикрити майбутній злочин. Відтак, Ахметов зіпсував українським вболівальникам свято футболу і вчергове дискредитував українську Прем'єр-лігу. Кому потрібен чемпіонат, в якому мало того, що у кількох клубів є один власник, граються договірняки, так ще й суддів купують?" - написав Мірошниченко на своїй сторінці у мережі Facebook.

Крім того журналіст розмістив під текстом наступне фото: