УКР РУС

Шахтар офіційно взяв срібло УПЛ і зіграє в Лізі чемпіонів – Минай після скандальної драми програв і вилетів з УПЛ

6 травня 2021 Читать на русском

Шахтар з дублем Степаненка розгромив Минай (0:4) у 25 турі УПЛ. Огляд матчу читайте на "Футбол 24".

Матч супроводжував гучний скандал. Минай із запізненням приїхав на стадіон і відмовився виходити на поле (була інформація, що через аномальні стрибки коефіцієнтів). Закарпатці замкнулися в роздягальні та не проводили нормальної розминки. У підсумку команда все ж погодилася зіграти з Шахтарем – матч розпочався з 35-хвилинним запізненням.

Невихід Миная на матч з Шахтарем: зустріч офіційно розпочалася з понад 30-хвилинним запізненням

Шахтар, звичайно ж, захопив ініціативу та розігрував затяжні атаки. Не сказати, що Минай дуже організовано оборонявся, але довгий час "гірники" не могли створити чогось небезпечного. Намагався відзначитися Соломон, але його постріл був неточним, а удар Тете з передачі Манора заблокували захисники.

Минай тим часом розганяв дуже непогані контратаки. Суперник грав неагресивно (хіба що Степаненко виділявся зарядженістю на боротьбу), тому закарпатці легко проходили від власних воріт до чужих за лічені секунди. Двічі на ударній позиції опинявся Пиняшко, однак йому бракувало влучності. Також непогано бив Бойко – і знову неточно.

На 30-й хвилині Шахтар все ж відкрив рахунок. Допоміг стандарт. Минай раз відбився, другий, але третім темпом "гірники" дотиснули Закарпаття – Степаненко замкнув навіс точним ударом у кут. Дентінью в схожому епізоді міг подвоювати перевагу, але з подачі Тете пробив у стійку. Захисники Миная жахливо грали в штрафному, не заважаючи впритул розстрілювати ворота.

На старті другого тайму Шахтар забив вдруге. Додо і Тете розірвали правий фланг, після чого останній м'яко накинув на дальню стійку – туди набіг Соломон. Манор міг відзначитися трішки раніше, однак його удар потягнув Попович. Потім вже Додо (!) з центру штрафного головою влучив у каркас.

Незабаром рахунок став розгромним – Попович не порозумівся з оборонцями, виникла обрізка. Дентінью підхопив м'яч і відкинув на Майкона. А крапку в матчі поставив Степаненко. Захист Миная навіть не намагався відібрати м'яч. Нуль зусиль. Атака закарпатців навпаки намагалася забити гол престижу, але Угочукву не реалізував два супершанси.

Минай програв і втратив усі шанси залишитися в УПЛ. Команда офіційно вилітає в Першу лігу за тур до фінішу – наздогнати конкурентів математично неможливо. Шахтар закріпився на другому місці: 51 балів та 4 очки відриву від Зорі. Кваліфікація Ліги чемпіонів "гірникам" гарантована.

Рух розбомбив Олімпік – Борячук феєрить, а провальний дебют Санжара рятує Минай